Angelsen vil kose seg i høydefinalen

Skal være mye mer avslappet enn i kvaliken.

BOB-BOB: Tonje Angelsen mener det ble litt «bob-bob» i kvalifiseringen, men lover å kose seg i selve finalen.Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
BOB-BOB: Tonje Angelsen mener det ble litt «bob-bob» i kvalifiseringen, men lover å kose seg i selve finalen.Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

Tonje Angelsen gikk over 1,90 meter i andre forsøk og koste seg til finaleplass i høydekvalifiseringen for kvinner i EM onsdag.

- Fornøyd med hoppingen din?

- Tja, det ble litt bob-bob, men jeg fikk i hvert fall vist at jeg er i god form, sa hun smilende til NTB. Hun klarte første delmål i dette mesterskapet med glans.

- Jeg skulle ha flyttet tilløpet mitt tilbake litt tidligere enn jeg gjorde, for i dag hadde jeg altfor god fart i tilløpet. Det viser at formen er veldig god, forklarte Angelsen, som har vært over 1,95 meter to ganger i år.

Hun kom også til Helsingfors med seier fra et stort internasjonalt stevne i Russland. Selvtilliten er i alle fall på topp.

- Det eneste som irriterer meg litt er de klussete hoppene jeg hadde, men bortsett fra det, så føler jeg at kontrollen er veldig god. Når jeg først får klaff, er det ikke noen problemer i det hele tatt, sa hun.

Høydekvalifiseringen ble avbrutt etter at jentene hadde gjort seg ferdig med 1,90 meter.

- Egentlig var det litt synd, for jeg hadde gledet meg til å hoppe på 1,92, men det får jeg ta i finalen, sa Angelsen som la til at hun virkelig ser fram til finalen.

- Da skal jeg kose meg og være mye mer avslappet enn jeg klarte å være i denne kvalifiseringen. Det er alltid litt stress i kvalifiseringene, sa hun.

Øyunn Grindem satte årsbeste, men var likevel ett riv fra en plass i høydefinalen for kvinner. Hun gikk over 1,87 meter, men fikk tre riv på 1,90.

- Jeg var så nær, men likevel gikk det ikke. Hoppene mine på 1,90 meter var bra, og særlig det siste forsøket er jeg fornøyd med. Det var kanskje det beste hoppet mitt i denne kvalifiseringen, sa nygifte Øyunn Grindem til NTB etter at høydekvalifiseringen var over.

- Det ble årsbeste, men såpass bør det vel være i et EM. Likevel er det mager trøst, for jeg var veldig nær en finaleplass, sa hun. Dersom hun hadde hatt ett riv mindre i konkurransen, ville hun kommet videre med 1,87 meter, som 12. og siste kvinne.

(NTB)