SATSER: Tonje Angelsen vil gjøre alt for å komme til OL.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SATSER: Tonje Angelsen vil gjøre alt for å komme til OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Angelsen vurderte å gi seg: - Fjoråret var vanskelig

Men nå satser Tonje Angelsen alt mot OL i Rio.

Høydehopperen Tonje Angelsen sto ved et veiskille, men valgte å satse videre mot OL etter en omfattende og vellykket snuoperasjon.

Hun røk senen under fotbladet, den såkalte plantarfasciitten, midt i sesongen i fjor, og innrømmer overfor NTB at hun var nær ved å gi seg.

- Det var tøft da jeg ble skadet. Fjoråret var vanskelig, for jeg følte jeg var ved et veiskille. Jeg måtte tenke skikkelig gjennom hva jeg ville gjøre videre, om det var noen vits i å fortsette, forteller hun.

26-åringen, med sølv fra EM i 2012 og en personlig rekord på 1,97 meter, valgte idretten og ser fram mot EM i Amsterdam og OL i Rio. For å sikre OL-billett må hun over 1,93 meter, men det ser ikke på som noen veldig stor utfordring.

- Kravet for å komme med til OL er 1,93, og det er jeg ikke noe bekymret for. Det er ikke noe stressmoment nå, og jeg tviler vel sterkt på at det kommer til å bli det heller, sier hun.

Bedre rustet Tonje Angelsen mener hun er bedre rustet enn på veldig lenge. Etter at skaden var leget, har hun byttet miljø, trener og bosted. Snuoperasjonen ser ut til å ha vært vellykket, selv om hun av og til har litt hjemlengsel.

Trondheim er byttet ut med Oslo, men hun legger ikke skjul på at det var det som måtte til for at karrieren skulle reddes.

- Skaden som plaget meg, gjorde at jeg måtte begynne helt på nytt etter at jeg flyttet til Oslo i fjor høst. Jeg måtte begynne å lære meg og gå, jogge og løpe igjen. Alt er gått gradvis og rolig, og jeg må innrømme at jeg har kjent veldig godt på kroppen hva den tåler også ikke, forteller hun.

Nå ser hun fram mot sesongen, der EM og OL er hovedmålene.

- EM ser jeg på som et fint mesterskap å være med i før OL, men jeg kommer ikke til å satse på noe toppform i Amsterdam. Årsaken til det er at det er så kort tid før OL. Det er i Rio at toppformen skal sitte. Det er i alle fall planen, sier Angelsen til NTB.

Mer trening Hun kommer til å legge opp sesongen klitt annerledes i år enn tidligere. Det gjør at hun kommer til å satse på mer trening mellom konkurranseperiodene enn tidligere.

- Det skal ikke være slik at jeg må «perse» i hver konkurranse. Jeg kommer til å tenke mer teknikk i år, sier hun.

Sesongdebuten har hun ennå ikke bestemt når skal finne sted.

- Jeg kommer til å hoppe når jeg er klar. Noe nærmere enn det kan jeg ikke fortelle. Det er dette jeg har fått beskjed av treneren min å si, forteller hun.

- Likevel må jeg innrømme at Bislett Games i aller høyeste grad er et aktuelt stevne for meg. Jeg håper jo også at jeg kan få være med i noen Diamond League-stevner for å få litt konkurranse mot de beste, legger hun til. Bislett Games går 9. juni.

I øyeblikket mener hun pilene peker oppover, og Tonje Angelsen legger ikke skjul på at hun er fornøyd med tilværelsen.

- Jeg valgte å flytte, bytte miljø og trener og satse på å utvikle meg personlig for å være med videre. Litt hjemlengsel har jeg innimellom, men den snuoperasjonen jeg foretok har absolutt vært vellykket. Nå er det bedre enn på lenge, også på innsiden av hodet, innrømmer Norges beste høydehopper på kvinnesiden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.