Angelsen vurderte å gi seg: - Fjoråret var vanskelig

Men nå satser Tonje Angelsen alt mot OL i Rio.

SATSER: Tonje Angelsen vil gjøre alt for å komme til OL.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SATSER: Tonje Angelsen vil gjøre alt for å komme til OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høydehopperen Tonje Angelsen sto ved et veiskille, men valgte å satse videre mot OL etter en omfattende og vellykket snuoperasjon.

Hun røk senen under fotbladet, den såkalte plantarfasciitten, midt i sesongen i fjor, og innrømmer overfor NTB at hun var nær ved å gi seg.

- Det var tøft da jeg ble skadet. Fjoråret var vanskelig, for jeg følte jeg var ved et veiskille. Jeg måtte tenke skikkelig gjennom hva jeg ville gjøre videre, om det var noen vits i å fortsette, forteller hun.

26-åringen, med sølv fra EM i 2012 og en personlig rekord på 1,97 meter, valgte idretten og ser fram mot EM i Amsterdam og OL i Rio. For å sikre OL-billett må hun over 1,93 meter, men det ser ikke på som noen veldig stor utfordring.

- Kravet for å komme med til OL er 1,93, og det er jeg ikke noe bekymret for. Det er ikke noe stressmoment nå, og jeg tviler vel sterkt på at det kommer til å bli det heller, sier hun.

Bedre rustet Tonje Angelsen mener hun er bedre rustet enn på veldig lenge. Etter at skaden var leget, har hun byttet miljø, trener og bosted. Snuoperasjonen ser ut til å ha vært vellykket, selv om hun av og til har litt hjemlengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer