KLARE FOR ÅTTEDELSFINALE: Angolas Nair Filipe Almeida jubler etter seieren over Tyskland.  Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
KLARE FOR ÅTTEDELSFINALE: Angolas Nair Filipe Almeida jubler etter seieren over Tyskland. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

Angola sendte Tyskland ut av VM

«Afrikas perler» fikk revansj fire år etter.

SANTOS (Dagbladet): Angola - Tyskland 25-22 (10-14).

Angola sendte Tyskland ut av VM med en sterk tremålsseier i Arena Santos i ettermiddag.

De angolanske jentene - eller «Pérolas de Africa» («Afrikas perler» - journ. anm.) som de kalles på portugisisk i hjemlandet - er klare for åttedelsfinale. Og det på bekostning av laget som sendte dem ut da de slo gjennom i internasjonal kvinnehåndball for fire år siden.

Angola ble publikumsyndlinger i VM i Frankrike i 2007, og det var nettopp Tyskland som til slutt stoppet eventyret i kvartfinalen.

Kveldens resultat var ingen stor overraskelse. Etter at Tyskland slo Norge i åpningskampen, har de tapt mot Island og slitt mot Kina - to lag Norge har valset enkelt over. Angola har vært minst like overbevisende.

Den angolanske seieren betyr også at Norge i verste fall blir nummer to i gruppa, og slipper derfor uansett å bruke hviledagen i morgen til å forflytte seg til Barueri.

De to beste lagene i Norges gruppe skal nemlig spille sine åttedelsfinaler her i Santos, mens nummer tre og fire må reise til Barueri der motstanderne Russland og Spania har spilt sine innledende kamper.

• Norge og Montenegro gjør opp om gruppeseieren klokka 20.15 norsk tid. Følg Norge - Montenegro i vårt håndballstudio