VONDT: Neyde Marisa Barbosa fikk en rotasjon etter sammenstøtet med Camilla Herrem, landet forkjært og slo seg såpass at hun etter hvert ble hentet ut på båre. Foto: Sigbjørn Strand
VONDT: Neyde Marisa Barbosa fikk en rotasjon etter sammenstøtet med Camilla Herrem, landet forkjært og slo seg såpass at hun etter hvert ble hentet ut på båre. Foto: Sigbjørn StrandVis mer

Angolas keeper hentet på båre etter overfallet på Herrem

- Jeg synes faen ikke synd på henne.

SANTOS (Dagbladet): Angola - Norge 20-26.

Midt i andre omgang i gårsdagens kamp ble Angolas keeper Neyde Marisa Barbosa tildelt direkte rødt kort etter å ha løpt på Camilla Herrem utenfor målområdet.

Herrem hadde blikket vendt bakover mot en lang kontringspasning, og så ikke motstanderens målvakt komme.

- Hun treffer meg bare på låret, det er derfor jeg mister balansen. Jeg ser fram først, så får jeg ballen. I det jeg skal ta ballen, så kommer hun. Da blir jeg veldig satt ut, for jeg forventer ikke at det skal komme noen, sier Herrem.

- Stakkar Begge spillere gikk i bakken, men Herrem var kjapt på beina.

Barbosa landet imidlertid forkjært, og etter å ha fått litt tilsyn på banen - og rødt kort fra dommerne - ble hun liggende på tribunen med ispose på ryggen eller rumpa.

Hun får liten medfølelse fra en ironisk Herrem:

- Ja, stakkar jente som datt på bakken etterpå. Jeg synes faen ikke synd på henne. Nei altså, unnskyld meg, men de vet risikoen når de går ut sånn som det. Hadde hun truffet meg, hadde det ikke vært bra. Da hadde det gått galt for meg også. Det der synes jeg ikke noe om i det hele tatt, for de har ikke kontroll, sa en tydelig irritert Herrem i intervjusonen etter kampen.

Herrem-veggen Barbosa ble liggende på første rad på tribunen til hun ble hentet ut med båre.

- Gjorde hun det? Ja, hun traff jo en vegg som meg. Herrem-veggen. Hun får lære til neste gang at hun skal holde seg inne i mål, sier Norges lettbeinte kantspiller til Dagbladet.

Herrem fortsatte imidlertid kampen, og scoret et par kontringsmål like etter - uten frykt for at det samme skulle skje igjen med Angolas andre målvakt.

- Jeg lar meg ikke skremme. Men jeg er glad for at den regelen er kommet, at hvis de bare er borti oss, så får de rødt kort. For det er livsfarlig, rett og slett.

PS: Barbosa kom seg på beina igjen, og gikk haltende i korridoren bak tribunen etter kampen.