Sponsortrøbbel for Magnus Carlsen og Berit Kjøll

Angrep Magnus Carlsen: Ble selv avslørt

Norsk idrett har fortsatt en president med svekket troverdighet. Det er trist når sjakkmiljøet virkelig trenger hjelp for ikke å ødelegge seg selv.

STOPPER SEG SELV: Den nyvalgte idrettspresidenten er uten troverdighet når hun angriper sjakkmiljøet for å blande frivillighet med PR-byråer og lobbyister. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
STOPPER SEG SELV: Den nyvalgte idrettspresidenten er uten troverdighet når hun angriper sjakkmiljøet for å blande frivillighet med PR-byråer og lobbyister. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I FLERE år har sjakkmester Magnus Carlsen vært det største navnet på den årlige Idrettsgallaen; anledningen der norsk idrett feirer det beste av seg selv. Der har han vært sportshelt god nok for oss.

En stund så det ut som om sjakkmiljøet var fristet til å bli med som et vanlig medlem i idrettsbevegelsen for å få styrke til virkelig å gjøre Norge til en bred sjakknasjon. Det ble ikke slik, men Magnus Carlsen sin plass som en av Norges største sportshelter har uansett vært ubestridt.

En stund var han Olympiatoppens kjæledegg. Alle ville lære av denne unge mannen som tenkte smartest under press. Men det var da, og dessverre ikke nå.

For nå har den ellers så kløktige Carlsen rotet det fullstendig til. Både for sin egen posisjon som samlende nasjonalt symbol, og for den sporten han er så glad i.

ETTER det korttenkte oppkjøpet av stemmer i forkant av det kommende sjakktinget, trenger verdensmesteren all hjelp han kan få. Det å betale for andres medlemskap i en frivillig bevegelse for å skaffe seg politisk kontroll, er jo dypt udemokratisk:

  • Men denne gangen kommer ikke hjelpen fra idrettsbevegelsen. Den har mer enn nok med å hjelpe seg selv.

Der det ellers hadde vært naturlig for ledelsen i Norges Idrettsforbund å fungere som støttespillere for sjakkprofilene Torstein Bae , Atle Grønn og resten av den fornuftige delen av det norske sjakkmiljøet som forstår at sponsoravtalen med internasjonal gamblingindustri vil ødelegge sporten, er idretten nå sjakk matt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer