Angrep motstander før kamp: - Folk får panikk

McGregor og Diaz i klinsj.

HØY TEMPERATUR: Superstjerna Conor McGregor går i octagonen mot Nate Diaz i Las Vegas denne helga. Foto: Scanpix
SENSASJONELT: I McGregors forrige kamp brukte iren bare 13 sekunder på å slå den daværende fjærvektmesteren Jose Aldo bevisstløs. Foto: Scanpix
BLE STOPPET: Da McGregor fortsatte med såkalte «hammerfist»-slag, stoppet dommeren kampen og irens seier var et faktum. Foto: Scanpix
NY MESTER: McGregor kunne dermed juble for å ha beseiret en av UFC-historiens største utøvere. Foto: Scanpix

(Dagbladet): I løpet av kort tid har Conor McGregor (27) blitt verdens desidert mest omtalte kampsportutøver. Iren besitter ikke bare dødelige evner i møte med andre UFC-utøvere.

Han leverer også den hurtigvoksende sportens giftigste verbale slag. Natt til søndag entrer McGregor oktagonen sammen med amerikaneren Nate Diaz (30 i Las Vegas, men allerede i går kveld fikk 30-åringen gjennomgå.

- Det er mange redde feiginger i denne bransjen, men jeg tar sjanser. Jeg elsker å slåss. Jeg er en løve og jeg kommer til å spise deg levende. Gjennom buret kommer dine små gaselle-venner til å se skrotten din bli spist, utbrøt McGregor.

- Folk får panikk I den over 30 minutter lange seansen ble både Diaz og de kvinnelige stjernene Holly Holm (34) og Miesha Tate (29) passive tilskuere til McGregors voldsomme tirader mot sin amerikanske duellant.

Innimellom kom det et og annet «fuck you» fra en ikke like velartikulert Diaz, før 30-åringen yppet til bråk ved å føre en knyttet neve opp i ansiktet på McGregor i etterkant av pressekonferansen. Da smalt det umiddelbart tilbake fra iren som slo bort hånda til Diaz, noe som igjen var an katalysator for enda mer bråk på scenen i Las Vegas.

- Jeg kommer til å leke med den unge gutten, leke med ham! Når jeg kommer ut med sprø, uforutsigbare angrep, fryser folk til. De får panikk. Jeg håper bare Nate møter opp, sa McGregor noen minutter i forveien.

Avgjorde på 13 sekunder McGregor skulle egentlig møtt Rafael dos Anjos (31) denne helga, men brasilianeren trakk seg sist uke på grunn av et beinbrudd. Det gjør at morgendagens match ikke blir en tittelkamp, men fansens entusiasme ser ikke ut til å avta av den grunn.

Forventningene er skyhøye etter at McGregor avgjorde sin forrige kamp på bare 13 sekunder. Det var tiden det tok for ham å slå en av sportens mest fryktede menn det siste tiåret, Jose Aldo (29), bevisstløs. 

- En del av meg ønsker å at denne kampen skal vare litt lenger, slik at jeg kan vise fansen noen nye bevegelser og former for angrep og forsvar. Jeg håper Nate kan holde ut til slutten av første runde eller inn i den andre, men jeg regner ikke med det, forteller McGregor.

- Kan slå hvem som helst 27-åringen har de siste månedene lagt på seg flere kilo, ettersom han nå går opp to vektklasser. Han frykter derimot ikke at det har gått utover verken presisjon eller timing, noe heller ikke Diaz setter sin lit til.

- Han kommer sannsynligvis til å føle seg raskere i denne vektklassen, men jeg føler meg også veldig bra her. Så vi får se, sier Diaz.

- Det er ingen som har gjort dette før. Conor slåss mot hvem som helst, hvor som helst, når som helst. Det er moro. Det er det som gjør at man elsker kampsportbransjen, forteller UFC-president Dana White.

• Oppgjøret mellom McGregor og Diaz kan du se på Viasat Sport natt til søndag fra klokken 04.00.