Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stygge scener i Rugby-kamp:

Angrepet sjokkerer: Plutselig slår juniorspilleren brutalt til

Risikerer utestengelse på livstid etter slag mot dommer.

DRAMATISK: En fransk juniorrugbyspiller risikerer utestengelse på livstid etter at han slo ned en dommer, midt under en kamp. Video: Twitter / @derek_beaumont Vis mer

(Dagbladet): Et brutalt angrep på en dommer sender sjokkbølger gjennom idrettsverden i dag. Bildene er fra en rugbykamp i Frankrike og en spiller slår dommeren rett ned, før han går til angrep på motspillere.

De stygge bildene vekker oppsikt også utover Frankrikes grenser i dag - ei snau uke etter at kampen ble spilt. Store franske og britiske aviser har plukket opp skandalescenene fra kampen som ble stoppet.

Det groteske angrepet skjedde i kampen mellom Saint-Esteve og Toulouse i semifinalen i Coupe de France i rugbyligaen for juniorer.

En Saint-Esteve-spiller, som ifølge franske Le Parisien og britiske Indepentent ikke er offentlig identifisert, mistet besinnelsen fullstendig. I noen få sekunder ble han stående foran dommer Benjamin Casty, før spilleren slo dommeren rett ned med en strak høyre.

Dommeren ble liggende bevisstløs på gresset, før spilleren gikk til angrep på motspillere på banen. Det hele endte i en stor slåsskamp.

Dommeren skal ikke være alvorlig skadd og unngikk brudd i ansiktet. Han skal derimot ha pådratt seg skader i kinnbein og kjeve. Ifølge lokale medier skal han ha anmeldt angriperen.

Klubbpresident i St. Esteve, Christian Cozza, bekrefter at spilleren bak angrepet er suspendert.

Og Cozza forteller at spilleren er beryktet.

- Han er allerede utestengt i fire kamper tidligere i sesongen. Jeg ville ikke at han skulle spille, sier Cozza.

President i det franske rugbyforbundet, Marc Palanques, forventer strenge straffer. Det spekuleres i at spilleren aldri blir å se på en idrettsbane igjen.

USMAKELIG: Se nøye på dette bildet. Ned fra rugby-spilleren renner det tiss. Helt upåvirket av at dette skjer på en bane med flere kameraer rettet mot ham, later han vannet og fortsetter kampen. Det kan få konsekvenser for ham. Video: Fox Vis mer
BRÅ VENDING: Det ble nok en lykkedag for en fire år gammel gutt som forvillet seg inn på banen under en veldedighetskamp i rugby. Kampen fikk en brå vending da en spiller lot den lille gutten få muligheten til å score. Video: Reuters Vis mer
TØFF JENTE: Georgia Page lot seg ikke stoppe av at hun brakk nesa og at blodet rant, men valgte heller å fortsette rugby-kampen - og sette flere taklinger. Video: NBC Sports Group Vis mer