Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aliou Colys albue mot Taijo Teniste

Angrepet skapte sterke reaksjoner. Nå skal NFF se på saken

Aliou Coly selv beklager hendelsen mandag.

STYGG TAKLING: Taijo Teniste holder seg til skulderen etter den mye omtalte taklingen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
STYGG TAKLING: Taijo Teniste holder seg til skulderen etter den mye omtalte taklingen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I søndagens Eliteserie-runde - den nest siste i årets sesong, for øvrig - var det spesielt én hendelse som vakte stor oppsikt:

Rett før pause i oppgjøret mellom Kristiansund og Brann, tok hjemmelagets vikarierende spiss Aliou Coly, langt unna ballen, rennefart, og med det som virket som overlegg plantet han en albue i hodet på Branns høyreback Taijo Teniste.

Mandag ettermiddag opplyser Norges Fotballforbund (NFF) at de kommer til å se på saken.

- NFF vil be om en forklaring fra de to involverte klubbene, deretter vil disse to forklaringene i tillegg til dommerens forklaring sendes over til påtalenemnda for vurdering. Velger de å opprette en sak, så er det opp til disiplinærutvalget å fatte en beslutning i saken, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til Dagbladet.

NFF skal for øvrig også granske Starts Damion Lowes slag mot Rosenborgs Birger Meling i samme runde.

Beklager

Dagbladet har mandag vært i kontakt med Kristiansund Ballklubb, som henviser til en pressemelding på sine nettsider.

Der kommer det fram at Coly, i samråd med klubben, beklager situasjonen.

«Coly har i ettertid erkjent at situasjonen er kritikkverdig og at han gikk inn i taklingen på feil måte. Coly er preget av det som har skjedd og ønsker å overbringe sin personlige beklagelse til Sportsklubben Brann og til Taijo Teniste,» heter det i pressemeldingen.

Kristiansund-trener Christian Michelsen uttalte etter kampen at klubben setter fair play-reglene høyt.

«Klubben jobber kontinuerlig med å etterleve disse reglene og holdningene i praksis. KBK avventer nå behandling av episoden fra NFF/Påtalenemnda og vil ta stilling til eventuell videre håndtering etter at avgjørelse foreligger. For øvrig vil saken håndteres internt av klubben,» opplyser klubben.

BEKLAGER: Kristiansunds Aliou Coly. Foto: Jon Olav Nesvoll/Bildbyrån
BEKLAGER: Kristiansunds Aliou Coly. Foto: Jon Olav Nesvoll/Bildbyrån Vis mer

Sterke reaksjoner

Situasjonen skapte sterke reaksjoner der og da.

- Oioioi, det der er stygt, det der er UFC, det der er livsfarlig, ropte Bernt Hulsker i Eurosports Fotball Direkte-studio.

- Dette er et overfall. Et klokkeklart rent rødt kort. Sånt ønsker vi ikke se på norske fotballbaner, sa Thomas Myhre i Eurosports studio.

Flere stemmer i sosiale medier melder nå at Coly er nødt til å få en langvarig suspensjon etter at dommeren ikke fikk med seg overfallet og Coly fikk fortsette.

- Coly må aldri få lov til å spele fotball igjen. Fy faen så stygt, skriver Bergens Tidende-kommentator Morten Myksvoll på Twitter.

- Blir overrasket hvis Coly blir å finne på banen i neste kamp mot Lillestrøm. Noe av det styggeste jeg har sett i Eliteserien denne sesongen, skriver Nettavisen-journalist Egil Sande.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!