STYGG TAKLING: Taijo Teniste holder seg til skulderen etter den mye omtalte taklingen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
STYGG TAKLING: Taijo Teniste holder seg til skulderen etter den mye omtalte taklingen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/BildbyrånVis mer

Aliou Colys albue mot Taijo Teniste

Angrepet skapte sterke reaksjoner. Nå skal NFF se på saken

Aliou Coly selv beklager hendelsen mandag.

I søndagens Eliteserie-runde - den nest siste i årets sesong, for øvrig - var det spesielt én hendelse som vakte stor oppsikt:

Rett før pause i oppgjøret mellom Kristiansund og Brann, tok hjemmelagets vikarierende spiss Aliou Coly, langt unna ballen, rennefart, og med det som virket som overlegg plantet han en albue i hodet på Branns høyreback Taijo Teniste.

Mandag ettermiddag opplyser Norges Fotballforbund (NFF) at de kommer til å se på saken.

- NFF vil be om en forklaring fra de to involverte klubbene, deretter vil disse to forklaringene i tillegg til dommerens forklaring sendes over til påtalenemnda for vurdering. Velger de å opprette en sak, så er det opp til disiplinærutvalget å fatte en beslutning i saken, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til Dagbladet.

NFF skal for øvrig også granske Starts Damion Lowes slag mot Rosenborgs Birger Meling i samme runde.

Beklager

Dagbladet har mandag vært i kontakt med Kristiansund Ballklubb, som henviser til en pressemelding på sine nettsider.

Der kommer det fram at Coly, i samråd med klubben, beklager situasjonen.

«Coly har i ettertid erkjent at situasjonen er kritikkverdig og at han gikk inn i taklingen på feil måte. Coly er preget av det som har skjedd og ønsker å overbringe sin personlige beklagelse til Sportsklubben Brann og til Taijo Teniste,» heter det i pressemeldingen.

Kristiansund-trener Christian Michelsen uttalte etter kampen at klubben setter fair play-reglene høyt.

«Klubben jobber kontinuerlig med å etterleve disse reglene og holdningene i praksis. KBK avventer nå behandling av episoden fra NFF/Påtalenemnda og vil ta stilling til eventuell videre håndtering etter at avgjørelse foreligger. For øvrig vil saken håndteres internt av klubben,» opplyser klubben.

BEKLAGER: Kristiansunds Aliou Coly. Foto: Jon Olav Nesvoll/Bildbyrån
BEKLAGER: Kristiansunds Aliou Coly. Foto: Jon Olav Nesvoll/Bildbyrån Vis mer

Sterke reaksjoner

Situasjonen skapte sterke reaksjoner der og da.

- Oioioi, det der er stygt, det der er UFC, det der er livsfarlig, ropte Bernt Hulsker i Eurosports Fotball Direkte-studio.

- Dette er et overfall. Et klokkeklart rent rødt kort. Sånt ønsker vi ikke se på norske fotballbaner, sa Thomas Myhre i Eurosports studio.

Flere stemmer i sosiale medier melder nå at Coly er nødt til å få en langvarig suspensjon etter at dommeren ikke fikk med seg overfallet og Coly fikk fortsette.

- Coly må aldri få lov til å spele fotball igjen. Fy faen så stygt, skriver Bergens Tidende-kommentator Morten Myksvoll på Twitter.

- Blir overrasket hvis Coly blir å finne på banen i neste kamp mot Lillestrøm. Noe av det styggeste jeg har sett i Eliteserien denne sesongen, skriver Nettavisen-journalist Egil Sande.