Angrepet som gir Quintana håp

Det går sjelden en etappe til Alpe d'Huez uten dramatikk.

KNAKK ALLE: Carlos Sastre knuste konkurrentene opp til Alpe d'Huez i 2008 og vant til slutt den gule trøya. Foto: Regis Duvignau / Reuters
KNAKK ALLE: Carlos Sastre knuste konkurrentene opp til Alpe d'Huez i 2008 og vant til slutt den gule trøya. Foto: Regis Duvignau / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I dag er det den siste muligheten for Nairo Quintana (Movistar) til å knekke Chris Froome, og ta Colombias første sammenlagtseier i Tour de France.

Colombianeren viste styrke på fredag, og tok 32 sekunder på briten. Men når rytterne i dag skal avslutte opp til Alpe d'Huez så er det fortsatt 2'38'' å hente inn.

- For å være ærlig så hadde jeg håpt på å få en større luke til Froome, sa Quintana etter etappen og la til:

- Vi gjorde det vi kunne, men Froome er sterk. Vi får prøve igjen i morgen med lengre igjen til mål, så får vi se hvor sterk han er da.

Monsterrykket til Carlos Sastre

Alpe d'Huez er nøkkelordet her. I 2008 var det en hard kamp om den gule trøya før den 17. etappen. Frank Schleck (CSC) satt med den gule trøya før etappen, men det var lagkameraten Carlos Sastre som kunne juble til slutt.

CSC med Kurt Asle Arvesen i spissen satte høyt tempo underveis på etappen. Col de la Croix de Fer var forrett akkurat som i dag. På mange måter er etappene identiske de siste 80 kilometerne.

I bunnen av Alpe d'Huez stakk Carlos Sastre. I favorittgruppa satt Frank Schleck sammen med broder Andy og markerte de andre mens spanjolen kunne bygge opp en solid luke. Luken ble bare større og større, og Sastre vant etappen hele 2'03'' foran Samuel Sanchez (Euskaltel).

Spanjolen holdt unna for storfavoritt Cadel Evans på den avsluttende tempoen og beholdt den gule trøya helt til Paris.

Alt eller ingenting

SISTE FORSØK: Kan Nairo Quintana kopiere Carlos Sastre og ta den gule trøya på Alpe d'Huez? Foto: YOAN VALAT / EPA
SISTE FORSØK: Kan Nairo Quintana kopiere Carlos Sastre og ta den gule trøya på Alpe d'Huez? Foto: YOAN VALAT / EPA Vis mer

Kan Movistar gjenskape noe av det samme som CSC gjorde den dagen kan vi få en forrykende avslutning opp de 21 serpentiner svingene til Alpe d'Huez. 

Klarer de å isolere Froome før den siste stigningen skal han få sin fulle hyre med å dekke alle angrepene.

Om de vil ofre Alejandro Valverdes tredjeplass i jakten på gult er det store spørsmålet. Valverde mangler en pallplass i Tour de France, og det har aldri sett lysere ut, men skal de vinne så kan de måtte ofre den pallplassen som blir jaktet av en hai fra Sicilia.

- Det vil det være alt eller ingenting. Vi vil også prøve å beholde Valverdes plass på pallen, sier Quintana.

Gikk sukkertom

Å ta inn 2'38'' er i drøyeste laget, men det skader ikke å prøve.

Plutselig kan Chris Froome gå tom. Det gjorde han på nettopp Alpe d'Huez sist Tour de France var innom i 2013. Hvem utnyttet det? Quintana selvfølelig. Colombianeren tok over minuttet på en fullstendig sukkertom Chris Froome på de siste kilometerne.

Bildene av en Richie Porte som ulovlig er nede i bilen å henter næring til Chris Froome husker nok fortsatt mange.

Om Movistar og Quintana våger å prøve kan du selvfølgelig følge LIVE hos procycling.no. Etappen starter klokken 13.10.

Denne artikkelen er levert av procycling.no!

DÅRLIGE MINNER: Chris Froome hadde en tøff dag på sykkelen sist Tour de France var innom Alpe d'Huez. Nå venter monsterfjellet en gang til. Foto: JEFF PACHOUD / AFP
DÅRLIGE MINNER: Chris Froome hadde en tøff dag på sykkelen sist Tour de France var innom Alpe d'Huez. Nå venter monsterfjellet en gang til. Foto: JEFF PACHOUD / AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer