«HA DEG VEKK!» Wayne Rooney forsøker å dytte vekk Cristiano Ronaldo som er i ferd med å forklare dommer Horacio Elizondo at Rooney tråkket på Ricardo Carvalho. Rooney ble sendt av banen med rødt kort under kvartfinalen i 2006-VM i Gelsenkirchen. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
«HA DEG VEKK!» Wayne Rooney forsøker å dytte vekk Cristiano Ronaldo som er i ferd med å forklare dommer Horacio Elizondo at Rooney tråkket på Ricardo Carvalho. Rooney ble sendt av banen med rødt kort under kvartfinalen i 2006-VM i Gelsenkirchen. Foto: Kieran Doherty, Reuters/ScanpixVis mer

Angrer ikke på at han fikk Rooney utvist i 2006-VM

- Jeg vil gjøre det samme igjen, sier Ronaldo.

|||
(Dagbladet): Da Portugal og England møttes i 2006, gjorde Cristiano Ronaldo seg mektig upopulær i England. Engelskmennene mente han påvirket dommeren til å vise ut klubbkompisen Wayne Rooney.

Ronaldo kom løpende til for å fortelle dommeren at Rooney hadde tråkket Ricardo Carvalho i skrittet.

Særlig et blunk mot den portugisiske benken - som ble fanget opp av et kamera - fikk de engelske sinnene til å koke ekstra.

Det ble hevdet at Rooney sa til landslagskompisene at han aldri ville spille med Ronaldo igjen. Da de to noen dager seinere ga sine versjoner av historien, viste det seg at forholdet dem langt fra var så ille.

- Gjør det igjenMen ikke alle engelskmenn har glemt, og til sommeren kan lagene møtes i VM-kamp igjen. Ronaldo sier han vil gjøre det samme om en liknende situasjon oppstår.

- Jeg må være ærlig. Hvis det samme skjer med England og Wayne Rooney som skjedde i 2006, vil jeg gjøre det samme. Jeg gjorde ikke noe galt, jeg forsvarte bare landet mitt. Det er alt jeg gjorde, og jeg har ren samvittighet for det som skjedde, sier Ronaldo  til News of the World.

Forholdet til Rooney er bra i dag, United-spissen er spillere Ronaldo ramser opp som de han fortsatt har kontakt med på Old Trafford.

- Jeg er fortsatt venner med Wayne Rooney, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, sier han.

- Ikke til RealDenne uka ble det hevdet at Ronaldos klubb Real Madrid skulle være villig til å bruke 90 millioner pund (816 millioner kroner) på å lokke Rooney til den spanske hovedstaden.

Ronaldo ble lansert som lokkedue, men selv har ingen tro på at det vil nytte.

- Jeg tror Rooney er veldig fornøyd i Manchester, og selv om Real Madrid hadde forsøkt å kjøpe ham, tror jeg ikke han vil komme hit til meg, sier Ronaldo.

News of the World skriver også at Manchester United vil forsøke å forlenge United-kontrakten til Rooney før VM i Sør-Afrika. Rooney har to år igjen av kontrakten. United skal ifølge avisa ville gi ham 150 000 pund i uka i en forlenget kontrakt.

GOD TONE IGJEN: Halvannen måned seinere var det ingenting å si på lagmoralen til Rooney og Ronaldo i Manchester  United. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
GOD TONE IGJEN: Halvannen måned seinere var det ingenting å si på lagmoralen til Rooney og Ronaldo i Manchester United. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer