- Angrer ikke på VM-nei

Gårsdagens annenplass var Linda Tjørhoms (23) femte pallplassering i verdenscupen i skiskyting denne sesongen. Men hun angrer ikke på sitt VM-nei.

Løpet i Östersund i går blir dermed den internasjonale sesongavslutningen for Sirdal-jenta - til tross for at hun ville vært en sterk medaljekandidat under VM i Sibir i midten av mars. Tjørhom tør nemlig ikke fly russisk fly. 23-åringen har vunnet en verdenscupseier i år, og har to annenplasser og en tredjeplass i årets sesong. Linda sjøl er overrasket over hvor stor framgang hun har hatt i år, men hevder at hun likevel ikke vil angre på at hun har valgt å stå over sesongens høydepunkt for de fleste: VM.

- Vil krible

- Det vil nok krible litt i magen når jeg ser VM fra sofakroken. Men jeg kommer ikke til å angre på at jeg har sagt nei. Avgjørelsen er tatt, og den står jeg for, sier Linda Tjørhom. Sirdal-jenta startet som nummer to i gårsdagens jaktstart, men gikk seg opp i tet med bare ett bomskudd på de tre første skytingene. På siste serie stående skjøt hun for seier, men pådro seg sin andre strafferunde. - Jeg håpet naturligvis på seier, men er også veldig fornøyd med annenplass. Zubrilova var veldig sterk, sier Tjørhom. Hun ligger på 13. plass i verdenscupen sammenlagt, men havner nok noen plasser lenger ned etter de fire individuelle VM-konkurransene. Uansett vil hun klatre langt oppover fra 30.-plassen i fjorårets verdenscup. - Neste år skal jeg nærme meg enda mer. Spesielt kondisjonen må bli bedre, og jeg skal trene veldig mye langrenn, sier Tjørhom. De fleste poengene er plukket nettopp i svenske Östersund, hvor hun har tatt fire av de fem pallplasseringene denne sesongen. - Ja, løypene her passer meg bra, selv om det sikkert også er litt tilfeldig at jeg har lyktes best her, mener Tjørhom.

Starter i NM

Dessverre for Linda står ikke Östersund på verdenscupprogrammet neste sesong. Svenskene og Lahti i Finland mister plassen for at det skal bli plass til to verdenscuprunder i USA. - Det er litt synd, for jeg skulle gjerne reist tilbake hit neste år. Selv om hun står over VM, er ikke sesongen helt over for Tjørhom. Hun skal gå NM-fellesstarten i skiskyting 8. mars - og resten av NM-programmet etter VM. - Nå skal jeg først slappe av noen dager. Det skal bli godt etter nesten 200 reisedøgn. Så skal jeg gå en del på ski for å holde formen, sier Linda Tjørhom.

TREFFSIKKER: Linda Tjørhom under nest siste skyting i går, da hun ledet.