-  Angrer ingen ting

Arne Erlandsen hadde én siste sjanse til å komme til cupfinalen og vinne noe med Lillestrøm. Drømmen endte i raseri, marsjordre og én duell fra den totale skandalen.

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Jeg skjønner Arne (Erlandsen) godt - han måtte reagere da Frode Kippe fikk en albue i ansiktet og Lyn fikk frispark, sier Lillestrøms sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft.

-  Men hadde det skjedd en episode til ville kampen eksplodert og ti mann til ville blitt sendt i garderoben.

Med andre ord rasende drama på Ullevaal da 10 minutter gjensto. Og Arne Erlandsen stormet ut på banen for å skjelle ut dommer Terje Hauge.

-  Jeg hadde gjort det igjen- jeg angrer ingen ting, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.

-   Når en av mine spillere får en albue i ansiktet, og nesa hans, som ikke var pen fra før, ser ut som en S, da blir jeg redd. Og når motstanderlaget i tillegg får frispark, sier det seg sjøl at jeg blir forbannet.

-  Det var rett og slett umulig for meg å ikke reagere.

Ble sinte for seint

Arne Erlandsen ble selvfølgelig bedt om å fjerne seg etter den emosjonelle tilten. Og ned fra VIP-tribunen kom Jan Åge Fjørtoft stormende i frykt for at hele semifinalen skulle ende i kaos. Men den endte bare som det måtte gå - med Lyn-seier og en fortjent finaleplass.

Fordi Lillestrøm skjønte alvoret for seint.

-  Før pause var vi grusomme, sier Arne Erlandsen. -  Vi var puslete - det så ikke ut som om vi ville til finalen. For du må krige i en semifinale - det holder ikke å gjøre det i bare en omgang.

-  Greit nok at vi var klart best etter pause, men det er Lyn som får spille mot Brann.

Derek stjal sjølmål

Måten Lyn gikk til finalen på - og spesielt etter at Emille Baron hadde reddet Peter Makstedts straffespark seks minutter før slutt - vil også plage alle kanarifugler der de sitter på pinnen sin. Det var nemlig mer enn et sjølmål. For sjøl om Jan Derek Sørensen løp så fort han kunne og nådde Peter Wernis tilbakespill rett før målstreken, så handlet ikke Lyns seiersmål om annet enn gult og svart.

Og en massiv mangel på kommunikasjon.

-  Om Emille Baron skreik eller ikke da han gikk ut - hva så, sier Arne Erlandsen. -  Du kan skrike så mye du vil på en fotballbane, det er ingen som hører deg. Og derfor må spillerne kommunisere - hvilket de ikke gjorde.

-  Og så tapte vi på en håpløs feil.

Tomhendt fra LSK

Fordeler man skyld havner den største børen i fanget på keeper Baron. Slik situasjonen var hadde han ikke noe ute ved 16-meterstreken å gjøre. Og da Werni headet bakover i ovebevisning om at han hadde avklart en ufarlig situasjon, var Baron på bærtur.

Uten kurv.

-  Werni skulle rydde opp og Baron var for langt ute, sier Erlandsen. -  Uten at det spiller noen rolle nå.

Det som derimot spiller en stor rolle for Arne Erlandsen er at han snart forlater LSK uten et eneste trofé å vise til.

-  Klart der surt, sier han. -  Jeg skulle gjerne vunnet noe med denne klubben. Men det er ikke lett å vinne noe i Norge sånn som Rosenborg har holdt på. Det har jo bare vært cupen igjen til oss andre og sju trenere har klart det i min tid som LSK-trener. Men ikke jeg. Dessverre.

UTE PÅ 1, 2, 3: Lillestrøms Frode Kippe fikk en albue i ansiktet og Lyn fikk frispark, da rant det over for Lillestrøm-trener Arne Erlandsen som skjelte ut dommer Terje Hauge. Dermed ble Erlandsen utvist og måtte se de siste ti minuttene fra tribunen.