Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Angrer ingenting

Rådgiver Jim Solbakken tar ingen selvkritikk for hvordan han har behandlet Eirik Bakkes fyllekjøringssak.

I gårsdagens Dagbladet og VG ble Solbakken kraftig kritisert for håndteringen av Leeds-proffens fyllekjøring. Dagbladets sportskommentator Tormod Brenna mener Solbakken har behandlet saken med gjennomført arrogant taushet.

«Bakke og hans apparat har aldri fornektet promilleprøven. I stedet har de med de merkeligste juridiske krumspring forsøkt å heve seg over loven. Det er bortimot ynkelig, og førte heldigvis ikke fram», skriver Brenna blant annet.

Ga instrukser

VGs Truls Dæhli skriver at Bakke valgte en strategi som handlet om å vri seg unna. Og at resultatet ble en rettsprosess som torpederte rollemodellen i stedet.

Solbakken, som er rådgiver i agentselskapet Solution, bare rister på hodet av kritikken.

- Jeg tar meg ikke nær av det. Jeg og Eirik Bakke har gjort som vi har fått beskjed om fra ledelsen i Leeds. De er Bakkes arbeidsgiver og de betaler lønna hans. Da må vi følge deres instrukser og retningslinjer, sier Solbakken til Dagbladet.

- Hvilke instrukser er det Leeds har gitt?

- Det får du spørre dem om.

Bakke ble fredag dømt for fyllekjøring og ble fratatt førerkortet i to år. I tillegg ble han bøtelagt med 55000 kroner, maksimumsbot for fyllekjøring i England.

- Er det noe som burde vært gjort annerledes fra deres side i denne saken?

- Det eneste vi angrer på, er at Eirik aldri burde kjørt den kvelden i januar, sier Solbakken.

- Men hvorfor valgte dere å ikke si noe da det skjedde?

- Som sagt så har vi fulgt retningslinjene fra klubben.

Ripe i lakken

- Er Eirik Bakkes posisjon som rollebilde knust?

- Nei, men den har fått en stygg ripe i lakken. Dette er en veldig, veldig kjedelig sak, men alle gjør en feil iblant. Nå må Eirik jobbe hardt for å komme over dette. Men han må konsentrere seg om fotballen og sørge for å spille godt på banen. Så får det vise seg om fansen og det norske folk synes han gjør en god nok jobb, sier Jim Solbakken.

- Hvordan har Bakke det nå?

- Det er ikke lett for en ung gutt å takle den tabben. Men han er innstilt på å satse steinhardt for å bli en bedre fotballspiller neste år, sier Jim Solbakken.

Det lyktes ikke Dagbladet å få tak i representanter fra Leeds i går kveld.

HUDFLETTET: Både Dagbladets og VGs kommentatorer refset Eirik Bakkes rådgiver Jim Solbakken for håndteringen av fyllekjøringssaken. Solbakken ville ikke kommentere dommen da han fredag forlot rettslokalet. I dag forteller han at det var Leeds som hadde hele regien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media