GLEDER SEG:  Lars Bohinen i aksjon under en kjendiskamp på Ekebergsletta i forbindelse med Norway Cup i fjor. I morgen debuterer han som trener - for 2.-divisjonklubben Asker. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GLEDER SEG: Lars Bohinen i aksjon under en kjendiskamp på Ekebergsletta i forbindelse med Norway Cup i fjor. I morgen debuterer han som trener - for 2.-divisjonklubben Asker. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Angrer på at jeg ikke gjorde dette før

Lars Bohinen om sin nye karriere.

(Dagbladet): Han fikk tilbud om å trene Vålerenga for sju år siden, men takket nei. Nå forsøker Lars Bohinen (43) å skape seg et trenernavn i 2.-divisjonsklubben Asker.

Nottingham Forest, Blackburn og 49 landskamper for Norge: Som spiller opplevde Bohinen det meste.

Så ble han sportsdirektør i Vålerenga og Stabæk. Men først nå kjenner han at kicket fra glansdagene som spiller er tilbake.

I morgenen debuterer Bohinen som Asker-trener mot Østsiden.

- Ekstremt givende og utfordrende. Læringskurven er bratt, sier han til Dagbladet.

- Jeg var assistenttrener under Kjetil Rekdal i Vålerenga. Da han ga seg i 2006, fikk jeg tilbud om å overta som hovedtrener, forteller han.

- Men jeg følte ikke at timingen var den rette. De siste fem-seks åra har jeg brukt på å finne ut at det er trener jeg vil bli. Jeg angrer på at jeg ikke gjorde dette før.

Mener alvor
Du har sett ham i «Skal vi danse» på TV 2. Han har også vært ekspert i fotballsendingene på samme kanal.

Nå vil Bohinen gi jernet som trener. Og han mener alvor.

- Akkurat som en fotballspiller, vil jeg komme lengst mulig. Samtidig er jeg tålmodig. Asker i 2. divisjon er et bra nivå å begynne på.

- Hvordan vil du at laget skal spille?

- Fremadrettet fotball langs bakken. Jeg ønsker å bruke alle lagdeler, men det må ikke bli for omstendelig. Jeg vil se trekanter og kombinasjoner. Det krever ferdigheter.

Asker ønsker primært å rykke opp og etablere seg i Adeccoligaen.

- Jeg tenker først og fremst utvikling, sier Bohinen, som har toårskontrakt.

Kribler
Han erkjenner at det kribler før hjemmedebuten mot Østsiden i morgen.

- Jeg har litt av følelsen jeg har lett etter de siste fem-seks åra, forteller Bohinen. Navnet hans er større en klubbens. Likevel skrider 43-åringen til verks med en ydmyk holdning.

- Foreløpig har jeg trenerutdanning på det nest øverste nivået. Dette kommer jeg til å gjøre noe med i VM-sesongen 2014.

Han fortsetter:

- Jeg fikk en trøblete start i vinter. Det var bare 14 spillere på trening, hvilket skapte problemer i forhold til offensiv samhandling. De tre siste ukene har det vært kvalitet på treningene.

Dagbladet tippet forleden Asker på topp i 2. divisjon, avdeling 1.

- Kan du tenke deg å bli landslagssjef?

- Nei. I alle fall ikke nå, svarer han.

SVINGTE SEG:  Lars Bohinen deltok i «Skal vi danse» på TV 2 i 2011. Her sammen med partner Alexandra Kakurina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SVINGTE SEG: Lars Bohinen deltok i «Skal vi danse» på TV 2 i 2011. Her sammen med partner Alexandra Kakurina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer