Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Angrer på at jeg ikke sa fra tidligere

Leni Larsen Kaurin vurderer å kutte ut fotballen.

KONTAKTES AV OFRE: Tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin forteller at hun kontaktes av ofre for sextrakassering innen idretten. Foto: Anita Arntzen
KONTAKTES AV OFRE: Tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin forteller at hun kontaktes av ofre for sextrakassering innen idretten. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Leni Larsen Kaurin (32) er sliten etter flere døgn i stormen etter at hun valgte å gå ut med sin historie om påstått sextrakassering fra sin tidligere trener i Stabæk, Øyvind Eide.

Men hun er glad for at hun fulgte samvittigheten. Historien måtte ut.

Reaksjonene i ettertid gjør henne enda tryggere på at hun har valgt rett. På sin facebookside har hun blitt kontaktet av mange andre som har blitt utsatt for sextrakassering i idretten.

- Det er mange , og noen av historiene er også veldig grove. Mye verre enn det jeg har opplevd, og det vitner bare om at sextrakassering idretten er mer utbredt enn mange liker å tro, sier Leni Larsen Kaurin til Dagbladet.

- I likhet med meg, så vegrer de fleste seg for å gå ut med historien. Mange frykter at de ikke vil bli trodd. Jeg er ingen psykolog, og kan ikke hjelpe dem faglig, men jeg forsøker iallfall å støtte opp om de som har henvendt seg til meg, sier hun.

Eide har full støtte I går gjentok Stabæks styreleder Espen Moe overfor Dagbladet at klubben står knallhardt på at trener Øyvind Eide ikke vil få sparken, selv om presset utenfra nå har vokst kraftig.

I går fikk de også beskjed om å komme med en skriftlig forklaring til påtalenemnda i Norges Fotballforbund, samtidig som også idrettsstyret ønsker å holdes orientert.

- Eide har fått en skriftlig advarsel fra oss, og vi står på den reaksjonsformen, gjentok Espen Moe overfor Dagbladet i går.

«Kjekkeste treneren» Overfor Dagbladet hevder Leni Larsen Kaurin at hun var kontant i sin avvisning av trenerens tilnærmelser. Fra hennes side var det utelukkende et gryende vennskapsforhold.

På sin twitterprofil skrev hun 7. oktober 2012 at Stabæk hadde den kjekkeste treneren i Toppserien.

- Det kan godt være at jeg skrev det, men hva så? Det gir han ikke rett til å sextrakasserer meg for det, sier Leni Larsen Kaurin til Dagbladet.

Det såkalte sexgavekortet - med tilbud om massasje med «happy ending» - har sportslig leder for Stabæk kvinner, Richard Jansen, rotet bort, men ingen bestrider heller gavorkortets eksistens.
 
Mer ukjent er at det Leni Larsen Kaurin skal ha gitt Eide en poleringsmaskin til biler i gave. Overfor Dagbladet benekter hun at det lå noen baktanker bak det.

- Det var ikke en gave. Jeg hadde kjøpt tre slike poleringsmaskiner på Biltema, og Øyvind fikk en av meg til hjelp med noen problemer. På den tiden hadde vi begynt å få et slags vennskapsforhold, selv om han var treneren min, og jeg ville hjelpe en venn. Den var ikke innpakket engang, sier Leni Larsen Kaurin til Dagbladet om den gaven.

Ville fortelle uansett 3. desember i fjor fikk Leni beskjed av Stabæk kvinners sportslige leder Richard Jansen om at hun ikke fikk ny kontrakt med klubben. Det var på samme møte hun fortalte om trakasseringen fra klubbens trener, og viste fram sexgavekortet.

Leni Larsen Kaurin ser at det kan spekuleres i at hun kom med sin historie for å «ta» treneren, som hevn for at hun ikke fikk ny konktrakt. Men det tilbakeviser hun på det sterkeste.

Hun hevder at hun hadde bestemt seg for å fortelle historien den dagen uansett.

- Min tanke var at jeg først skulle bli tilbudt ny kontrakt, og så skulle jeg si at jeg ikke kunne fortsette med Øyvind Eide som trener. og så skulle jeg fortelle hvorfor. Da hadde ingen beskyldt meg for å ha hatt en annen agenda, sier Leni Larsen Kaurin til Dagbladet.

- Er det noe du angrer på i denne saken?

- I ettertid ser jeg at jeg burde sagt fra tidligere. Men sextrakassering er et vanskelig tema og tabubelagt tema. Jeg snakket ikke engang med de andre jentene om det, så de har ikke visst noen ting. Det pågått i det skjulte, og jeg har følt stor usikkerhet rundt dette. Det har vært en lang prosess å bestemme seg for å gå ut med det.

- Hvordan har du det nå? - Det har vært noen kjempetøffe dager. Men jeg vet at jeg har gjort det riktige ved å si fra, og så lenge jeg er 100 prosent ærlig, så står jeg opp for det jeg mener er riktig.

- Men jeg ser at jeg må skaffe meg en advokat. Mens Øyvind Eide hele tiden har andre (les: klubbledelsen) til å snakke for seg, så står jeg helt alene. Jeg har ingen ting å skjule, men det er uansett greit å ha noen som bistår meg, sier hun til Dagbladet.

- Stabæk står på at de støtter Øyvind Eide, og på at de ikke vil sparke han. Hva ønsker du å oppnå?

- Jeg er ikke ute etter å ta noen, men de får komme med en unnskyldning. Det vil være et bra første steg, sier Leni Larsen Kaurin.

Og hun mener at det er flere enn Øyvind Eide som bør legge seg flat. Leni mener sportslig leder Richard Jansen ikke tok saken på alvor da hun sa fra.

- Det var han jeg blottla meg for. Denne saken kunne vært løst internt, men han valgte å ikke gå videre til styret med saken.

NB: Richard Jansen hevder overfor Dagbladet at han tok saken på alvor, men konkluderte etter en prat med Eide og kapteinsteamet med at det dreide seg om flørting, og ikke trakassering, og la saken død etter å ha gitt Eide en muntlig advarsel.

BEHOLDER JOBBEN: Stabæk har gitt trener Øyvind Eide (t.h.) en skriftlig advarsel etter at han innrømmet upassende adferd overfor Kaurin, men klubben vil ikke gi treneren sparken. Foto: Torbjørn Berg
BEHOLDER JOBBEN: Stabæk har gitt trener Øyvind Eide (t.h.) en skriftlig advarsel etter at han innrømmet upassende adferd overfor Kaurin, men klubben vil ikke gi treneren sparken. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hele Norges coronakart