- Angrer på at jeg sa nei til Norge

John Carew om hans dårligste avgjørelse.

(Dagbladet.no): I dagens utgave av Sportmagasinet i Dagbladet, som i sin helhet er viet til Norway Cup, snakker John Carew ut om alt fra kjærligheten til sitt talent for tegning.

Et av spørsmålene han får, er hvilken avgjørelse han regner som den dårligste han har tatt. Da trekker han fram perioden etter «Slagene i Drammen» i 2003.

- Jeg angrer på at jeg sa nei til å spille for landslaget i deler av den siste perioden under Nils Johan Semb. Jeg syns det var uprofesjonelt både av dem og meg å ikke finne en løsning på problemene vi hadde, så jeg kunne ha representert landet vårt, sier 28-åringen. 

- En utrolig vanskelig sak

Også for daværende landslagstrener og nåværende TV 2-kommentator Semb er denne perioden vanskeligste han har opplevd innafor fotballen.

- Det var en utrolig vanskelig sak, og vi prøvde alle mulige løsninger. Vi skulle jo snart ut i play-off mot Spania, og vi ville ha med John. Men han ville ikke, forteller Semb til Dagbladet.no i dag.

- Det er veldig synd at det ble som det ble, sier han uten å klandre noen av partene mest.

- En rekke uheldige omstendigheter

VANSKELIG SAK: Nils Johan Semb (t.v.) fikk en vanskelig sak i fanget da John Carew havnet i konflikt med landslagskamerat John Arne Riise. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
VANSKELIG SAK: Nils Johan Semb (t.v.) fikk en vanskelig sak i fanget da John Carew havnet i konflikt med landslagskamerat John Arne Riise. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

- Kan du i ettertid peke på noe dere kunne ha gjort annerledes?

- Hele saken besto av en rekke uheldige omstendigheter, hvor det ene tok det andre. Og så fant vi dessverre ingen løsning, svarer Semb.

- Dessuten er det viktig å presisere at dette ikke bare handlet om Carew og meg. Det var også andre aktører, som fotballforbundet og John Arne Riise, involvert, tillegger han.

- Var fotballforbundet med på å komplisere ting?

- Nei, det vil jeg ikke si. Men saken var bare ikke så enkel som den av og til er blitt framstilt. Det var mye å ta hensyn til, nøyer Semb seg med å si.

- Angrer på at jeg sa nei til Norge
SNAKKER UT: En åpenhjertig og ærlig John Carew blir i dag presentert i Norway Cup-utgaven av Sportmagasinet.