Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrer på taktikken

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen smilte etter sjetteplassen på tremila, men seint i natt innrømmet han overfor Dagbladet at han trolig tapte medaljen da han frivillig ga fra seg føringen i kampen om sølvet en runde før mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johan Mühlegg var det aldri noe å gjøre med. Tyskspanjolen var suveren, og tok gullet med to minutters margin.

Bare én gang i løpet gikk Bjørndalen raskere. Men da han hadde luka og taket på sølvmedaljen, så slapp han de to østerrikerne Botvinov og Hoffmann inn i løpet igjen.

- Jeg skulle bare gått på der og ikke latt dem innpå meg, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Så du angrer litt på det nå i etterkant?

- Ja, jeg gjør det. Jeg hadde ikke sjanse til å følge dem i den siste bakken. Jeg stivnet som en stor...jævel, ler Bjørndalen.

Ny skitur

Dagbladet traff Bjørndalen etter at TV-stasjonene hadde pakket sammen kameraene og journalistene rømt stadion. Etter løpet brukte han en halvtime på å gå seg ned. På ski. For i morra er det nytt renn i hans originalgren, skiskyting.

- Jeg føler at jeg er i kjempeform, sier Bjørndalen etter å ha fått gått seg ned.

- Så da blir det gull på 20-kilometeren?

- Nei, hehe, det er umulig å love.

- Men du legger lista høyt når du går så bra langrenn blant spesialistene?

- Ja, men det er umulig å sammenlikne. Folk må huske at langrenn og skiskyting er to helt forskjellige idretter.

- Hvordan er skyteformen?

- Bra, faktisk. Jeg føler det går framover. Følelsen er god.

Ingen OL-følelse

Etter tremila er han selvskreven på et stafettlag i langrenn. Men det er et tema som kontant blir avvist når vi bringer det opp.

- Nei, jeg vil ikke si noe om det nå. Dere får snakke med lederne om det, sier han kontant.

Det virket nesten som om Bjørndalen ikke helt fant seg til rette uten børse på ryggen i de flotte løypene i Soldier Hollow. Han syntes ikke at 12000 amerikanere greide å lage det store trøkket.

- Nei, jeg hadde aldri den store OL-følelsen, sier han.

- Hvorfor ikke?

- Nei, jeg vet ikke. Det blir kanskje automatisk mer trøkk på skiskyting når man er inne for å skyte.

Rømte med dama

Én ting la Bjørndalen i alle fall merke til. Sammen med søstrene Skjelbreid, sto samboeren Nathalie Santer i siste bakken før stadion og heiet fram gullgutten sin.

- Ja, jeg hørte godt at hun sto der og ropte. Det er flott å ha de nærmeste med i løypa, smiler Ole Einar, som ikke var sein med å gi kjæresten en klem i målområdet.

Sammen rømte de fra det som var igjen av nysgjerrige journalister. En sjetteplass i langrenn er neppe det eneste Bjørndalen vil ha med hjem fra OL.

- Nå blir det rolige turer fram mot 20-kilometeren. Skal prøve å få mest mulig ro, sier Bjørndalen, med gull i blikket.

HEKTET AV: Ole Einar Bjørndalen angret på sitt taktiske valg etter å ha ligget på klar medaljeplass nesten hele løpet. - Jeg burde ha gått på da jeg hadde luke på de to østerrikerne på tredjerunden, sier Bjørndalen til Dagbladet. Her har han Pietro Piller Cottrer og Kristen Skjeldal bak seg - begge endte foran ham i mål.
Hele Norges coronakart