Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrer på ukas mest omtalte svenskehets

- Jeg mente det ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Han var lite fornøyd, Manchester Citys manager Manuel Pellegrini, etter tapet for Barcelona i Champions League på tirsdag. Spesielt gikk etterpåanalysen hans utover den svenske dommeren Jonas Eriksson, som blant annet ga Barcelona et omdiskutert straffespark - og i samme situasjon viste ut Citys Martin Demichelis.

- Dommeren hjalp Barcelona fra start til slutt, sa Pellegrini i etterkant av ukas desiderte fotballhøydepunkt.

Bare «en dårlig dag» Svenskeslakten han kom med etter 0-2-tapet tirsdag kveld, ble gjengitt verden over. Fotballmyndigheter liker imidlertid ikke at dommerens habilitet trekkes i tvil, så det var ingen overraskelse at Uefa opprettet sak mot Pellegrini. Utfallet blir høyst sannsynlig karantene.

I dag prøvde chileneren å forklare seg, melder The Guardian, uten at han nødvendigvis spaserte plettfri ut av gjørma:

- Jeg synes han hadde en dårlig dag - alle kan ha en dårlig dag - men jeg sa ikke at han med overlegg unnlot å gi oss frispark, eller at han ga Barcelona frispark. Jeg sa at det fra starten ikke ble brukt samme standard på de to lagene. Jeg gjentar - en dårlig dag. Ikke en uredelig en.

Angrer svenskehets Pellegrini spilte også ut det velkjente kortet som de fleste dommere fra svake fotballnasjoner har fått slengt etter seg på omdiskuterte Champions League-kvelder. Pellegrini sa om Eriksson at han ikke syntes det var riktig å la en dommer fra Sverige få ansvaret for en kamp mellom to så svære klubber.

Den svenskehetsen angrer han fullt og helt på:

- Det mener jeg egentlig ikke. Det var ikke ment som en fornærmelse verken mot Sverige, det svenske folk, eller landets dommerstand. Sverige er et land som har mange gode spillere. De har en av verdens beste i Zlatan Ibrahimovic, og de kan også ha en god dommer. Jeg er sikker på at dette er snakk om en god dommer, for Uefa evaluerer alltid alle dommerne, og hvis han ikke er dyktig, er han ikke en del av Uefa-systemet, sa Pellegrini på fredagens pressekonferanse.

- Det jeg sa der og da, er ikke representativt for hva jeg faktisk mener. Jeg mente ikke å komme med en alvorlig anklage mot Sverige, jeg ville bare få fram at det ikke er den viktigste ligaen i Europa. Og det er ingen fornærmelse, tror jeg.

• Manchester City møter Stoke i Premier League klokka 16 lørdag.

Hele Norges coronakart