Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrer utvisning av Anja

Utestengte Anja Andersen kan likevel få spille Bækkelagets kvartfinale i europacupen. I et intervju med dansk TV2 angrer den spanske dommeren at hun ga Anja rødt kort mot Zlin. Nå har BSK-ledelsen anket saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en uke siden besluttet Det europeiske håndballforbundet (EHF) å utestenge Anja fra kvartfinalekampene mot Krasnodar. Men nå angrer hun som satte BSK-stjerna utenfor. - Anja er en stor og sympatisk spiller som oppførte seg eksemplarisk i kampen mot Kina. Det røde kortet hun fikk av meg i europacupen var et uhell, sier Christina Fernandez til dansk TV2.

Som et lam

Fernandez dømte danskenes VM-kamp mot Kina. Anja var snill som et lam, og imponerte tydeligvis dommeren.

- EHF utestengte Anja Andersen på bakgrunn av dommerens rapport. Christina Fernandez kan lite gjøre noe med det nå.

- Men jeg vet at Bækkelaget har anket Anjas utestengning til EHF, sier den tidligere toppdommer og nå konsulent i Håndballforbundet Øivind Bolstad, som også er kampobservatør i EHF (Det europeiske håndballforbundet).

Umiddelbart etter EHFs dom uttalte BSKs representanter at man har bestemt seg for ikke å klage. Men i EHFs hovedsete i Wien får Dagbladet bekreftet at BSK har anket innen fristen.

Dempet støy

- Vi ønsket ikke å lage noe mer støy rundt dette, midt under VM, sier BSK-trener Frode Kyvåg.

- Men det er et faktum at uten Anja er våre sjanser i e-cupen mindre og et tap ville også bety tapet av flere hundre tusen kroner i inntekter.

Peter Vargo i EHF i Wien sier til Dagbladet at BSKs anke ikke vil bli behandlet ferdig før VM i Tyskland er over 14.desember.

- Svaret kommer trolig like før jul, sier Peter Vargo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!