Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Hermansson tapte skjebnekamp

- Angrer veldig

Forteller at han ikke fulgte rådet han fikk.

FULGTE IKKE RÅDET: Jack Hermansson forteller til Dagbladet at han ikke fulgte rådet til hjørnemannen Mohsen Bahari. Foto: Rizau / NTB Scanpix
FULGTE IKKE RÅDET: Jack Hermansson forteller til Dagbladet at han ikke fulgte rådet til hjørnemannen Mohsen Bahari. Foto: Rizau / NTB Scanpix Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg fikk beskjed i hjørnet mitt etter den første runden at jeg skulle ta det mer rolig og heller finte nedtaking og bli stående. Det rådet fulgte jeg ikke. Og det angrer jeg veldig på, forteller Jack Hermansson til Dagbladet etter det overraskende nederlaget mot amerikaneren Jared Cannonier i går kveld.

Han forteller at han tok feil valg flere ganger.

- Jeg skulle veldig gjerne spole tilbake kampen og begynne på nytt. Da tror jeg at jeg vinner. Men slik er det jo ikke, smiler Jack Hermansson tappert.

Han ville så gjerne vise den skandinaviske fansen at han var bedre enn Cannonier langs bakken. Han ønsket å vise at han kunne ta ned motstanderen, som sannsynligvis er den beste i klassen til å unngå nettopp det. Hermansson forsøkte flere ganger i den første runden å få ned amerikaneren til bryting langs bakken.

- Jeg var veldig nær en gang. Men han var vrien. Faktisk verre enn jeg trodde på forhånd. Kanskje overvurderte jeg mine evner, sier Jack Hermansson ærlig.

Tabben

Han mener han sto i feil vinkel da han gikk for en nedtaking og så ikke uppercuten som kom fra den slagkraftige amerikaneren.

- Jeg ble for ivrig. Jeg ville gjerne vise at jeg kunne ta ham ned til bakken, selv om han er en av verdens vanskeligste i akkurat den situasjonen. Det var den store tabben jeg gjorde, sier Hermansson.

MISLYKTES: Jack Hermansson forsøkte flere ganger å få Jared Cannonier ned på bakken. Foto: Rizau / NTB Scanpix
MISLYKTES: Jack Hermansson forsøkte flere ganger å få Jared Cannonier ned på bakken. Foto: Rizau / NTB Scanpix Vis mer

Klokka er halv tre på natta. Han analyserer kampen på video.

- Det er mye jeg kunne gjort annerledes, konstaterer Hermansson.

Han sier at han ble for ivrig for å få ned kanskje hele MMA-ligaens vanskeligste i den fasen.

- Hadde jeg bare fulgt rådet til Mohsen, som jeg pleier å gjøre. For han er ekstremt dyktig til å lese et kampbilde. Det er også hjørnemannen til Cannonier. Han ga beskjeden at jeg var åpen for en uppercut når jeg kom inn for en nedtaking. Og det var akkurat det som skjedde. Det tipset var gull verdt, forklarer Hermansson.

Fulgte ikke rådet

- Jeg skulle fulgt rådene jeg fikk av Mohsen (Bahari, lederen i ringhjørnet). Han var klar på hva jeg burde gjøre, men jeg ble dessverre for ivrig. Mohsen sa til meg at jeg skulle finte nedtaking, i stedet for å gå inn for det hver gang. Jeg fulgte ikke den ordren og gikk feil inn da jeg fikk den uppercuten. Denne kampen var så viktig for meg. Jeg ville så gjerne vise mine skandinaviske fans hva jeg er god for. Men det er jo sånn det er. En liten feilvurdering er nok til å velte hele kampen, sier Hermansson.

Se det avgjørende øyeblikket i videoen her:

Håper på ny kamp raskt

Nå håper han på en kamp til før nyttår. Så han kommer på sporet igjen mot en kamp om verdensmestertittelen. Men det kan være at han blir ilagt en karantene, fordi kampen ble stoppet av dommeren på teknisk knockout.

Han tror ikke det at han var så stor favoritt til å vinne over niende rangerte Jared Cannonier hadde en innflytelse.

- Nei, alle som er høyt rankede har så bra nivå at de er farlige. Jeg undervurderte ikke Cannonier.

Jack Hermansson håper at han rekker en kamp før nyåret.

-Det er egentlig ganske dritt det som skjedde i kveld. Men jeg må ta det som en læring. Da er jeg på rett spor. Den neste kampen skal jeg bare vinne, sier han.

Jack Hermansson har ikke mistet fokus etter det overraskende nederlaget.

- Jeg skal fortsatt bli best i verden. Jeg tar dette nederlaget som lærdom på reisen min mot toppen. Jeg tror fortsatt at det alltid kan gjøre meg bedre. Det er bare det at nå blir det en lenger reise, sier Jack Hermansson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media