Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angriper Ferguson

United-manager Alex Ferguson er ingen fin fyr ifølge Juan-Sebastian Veron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes endel gode kandidater til årets overgangsføljetong og Juan-Sebastian Verons overgang fra Manchester United til Chelsea bør sannsynligvis være en av de nominerte.

Veron har aldri funnet seg skikkelig til rette i United-trøya etter overgangen fra Lazio i 2001, og det tok ikke lang tid før spekulasjonene om argentinerens framtid blant de røde skjøt fart.

Spekulasjonene toppet seg i sommer, og til slutt ble Veron kjøpt med russiske rubler av nyrike Chelsea.

Bortforklaringer

Det er en småbitter Veron som prøver å finne seg til rette i hovedstaden. Han har veldig lite til overs for United-manager Alex Fergusons behandling av overgangsryktene, og mener ifølge Daily Telegraph at Ferguson oppførte seg både «uærlig» og som en «intrigemaker» før overgangen.

Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

- Overgangsryktene bare gikk og gikk og ingen i Manchester benektet dem. Så jeg spurte Alex Ferguson: «Vil du ha meg i troppen?» Han gav meg en ganske innpakket forklaring om taktikken hans på midtbanen, hvor han sa på en veldig indirekte måte at han ville finne det vanskelig å bruke meg fra start hvis det eller det skjedde, forklarer Veron.

Til slutt konfronterte Veron Ferguson og sa at han ikke ba om garantier om å få starte hver kamp, men simpelthen om Ferguson fortsatt ville ha ham i troppen.

- Da begynte Ferguson å snakke om at Chelseas tilbud var veldig bra, økonomisk interessant, fristende. Jeg forstod at alt dreide seg om penger. Jeg sa jeg ikke var interessert i penger, men hvis det var dét dette handlet om forstod jeg vel at dette var vendepunktet for min del, sier Veron.

- Ikke ærlig

På den siste dagen av Manchester Uniteds USA-turné insisterte fortsatt Ferguson på at Veron ville bli på Old Trafford.

Samme dag ble det kjent at Chelsea-sjef Trevor Birch og hans motpart i United, Peter Kenyon, hadde kommet fram til en «formell» avtale vedrørende Veron. Veron er ikke imponert over behandlingen han fikk.

- Jeg vil påstå at han ikke var ærlig mot meg. For to måneder siden uttrykte et par andre klubber at de var interessert i meg og da sa han jeg ikke var til salgs. Men når det kom penger på bordet forandret han mening, sier Veron.

IKKE FORNØYD MED FERGIE: Juan-Sebastian Veron (t.h.) gikk fra Manchester United til Chelsea for 15 millioner pund. Men han synes ikke noe om Alex Fergusons rolle i saken.