Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angriper Frankrike: - Skam for fotballen

Belgia-keeper Thibaut Courtois mener VM-finalisten representerer antifotball.

MISFORNØYD: Thibaut Courtois var alt annet en blid etter kampen. Foto: NTB Scanpix
MISFORNØYD: Thibaut Courtois var alt annet en blid etter kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Frankrike - Belgia 1-0

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Frankrike er i VM-finalen etter 1-0 over Belgia tirsdag kveld. Samuel Umtiti ble matchvinner med en heading på corner seks minutter ut i andre omgang.

Det ble en jevnspilt kamp i St. Petersburg, og etterpå hadde ikke Belgia-keeper Thibaut Courtois mye positivt å si om de franske seierherrene.

- Det var en frustrerende kamp, sier han ifølge RTL Sport.

- Frankrike spilte ikke fotball og forsvarte seg foran eget mål. De har raske angripere i Kylian Mbappé og Antoine Griezmann. Men det er deres rett til å spille sånn, og vi har alltid hatt problemer med det. De gjorde det bra.

Keeperen fortsetter:

- De scoret på corner. Det er en skam. Vi tapte mot et lag som ikke er bedre enn oss. De satser på å forsvare seg. Mot Uruguay scoret de på et frispark og på en miss fra keeper. Det er en skam for fotballen at Belgia ikke vant.

Jevnt

Kampen var tett og jevnspilt og kunne endt begge veier:

- Vi hadde ingen store sjanser, erkjenner Courtois.

- Når vi ikke er hundre prosent på det nivået vi vet at vi kan være, blir det tøft. Det vi skapte mot Brasil var ikke på vår side denne gang. Drømmen om å bli verdensmester er knust. Men Belgia kan fortsatt få sin beste plassering i historien og bli nummer tre. Vi er stolte, ja - absolutt - men vi ønsket å spille i finalen. Vi kommer til å være skuffet i morgen også, men så skal vi reise oss og ta tredjeplassen.

Litt mer diplomatisk er Belgia-trener Roberto Martínez etter tapet:

- Det var en tett kamp, og det var klart at litt flaks foran mål kom til å bli avgjørende. Holdningen til spillerne var den aller beste og jeg kunne ikke bedt om mer. Vi må forstå at et lag vinner og et annet taper. Vi gjorde det vi kunne, sier han.

VM-STUDIO: Tidligere Vålerenga-spiller Tina Wulf og Eurosport-programleder Jonas Bergh-Johnsen gjester Dagbladets VM-sending fra Prindsens Hage i kveld. Programleder: Øyvind Godø. Video: Stian Pedersen. Vis mer

Første gang

Ifølge storavisa Het Laatste Nieuws sier Thibaut Courtois også:

- Spissen var alltid 30 meter fra mål. Det har jeg aldri opplevd i Chelsea. Da hadde jeg heller foretrukket å tape for Brasil, et lag som våger å spille fotball og som muligens er bedre enn oss. Frankrike er ikke det. Det er derfor dette er så surt.

FEIRER PÅ FØRSTESIDA: Sportsavisa L'Equipe slår onsdag fast at de franske spillerne er i stjernehimmelen.
FEIRER PÅ FØRSTESIDA: Sportsavisa L'Equipe slår onsdag fast at de franske spillerne er i stjernehimmelen. Vis mer

Han erkjenner at Belgia ikke var på sitt beste de første 25 minuttene og at dette muligens også framsto som antifotball.

- Vi hadde for mye respekt for Mbappé, sier han.

Courtois er tøff i kritikken også mot dommer Andrés Cunha fra Uruguay:

- Jeg vet ikke hvor man finner slike dommere. Han var ikke god i det hele tatt.

- Hele Belgia er triste i dag, oppsummerer lagkamerat Nacer Chadli.

- Dette var eksepsjonelt, sier Frankrike-trener Didier Deschamps.

- Jeg er veldig glad på spillernes vegne. Vi viste karakter og den rette mentaliteten. Det var en tøff kveld for oss, men vi jobbet bra defensivt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media