TELLER NED: Lars Lagerbäck og Norge forbereder kampen mot Bulgaria tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TELLER NED: Lars Lagerbäck og Norge forbereder kampen mot Bulgaria tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

Angriper Lagerbäck: - Idiotisk

Bulgarias trener - Petar Hubchev - avviser at spillerne hans drøyde tida og opptrådte klanderverdig i kampen mot Norge.

  • Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Filming og uthaling av tid. Slik har Lars Lagerbäck (70) omtalt det bulgarske spillet etter at Norge tapte 0-1 i Sofia 9. september.

Bulgaria og trener Petar Hubchev (54) er nå på plass i Oslo. Tirsdag spilles en ny kamp mellom lagene i Nations League, denne gang på Ullevaal stadion.

På en pressekonferanse mandag kveld ble Hubchev konfrontert med Lagerbäcks karakteristikker av laget hans. Og han stiller seg avvisende:

UENIG: Bulgarias trener, Petar Hubchev. Foto: NTB scanpix
UENIG: Bulgarias trener, Petar Hubchev. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Idiotisk. Jeg forstår ikke hvorfor han sier dette. Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Vi konsentrerer oss om spillet på banen. Det er ikke sånn vi opptrer, siteres han i den bulgarske avisa Blitz.

DNA

Lagerbäck har brukt flere pressekonferanser på å fortelle hva han opplevde etter Bulgarias scoring i bortekampen. Seinest i går sa han:

- De har det i sitt DNA. Uansett hva du synes om «fair play» er det bare å beundre dem. Det er dommeren som legger nivået. Om jeg skal gjette, tror jeg vi kommer til å få se noe av samme oppførsel også denne gang.

Da Dagbladet spurte Lagerbäck i dag - om han kommer til å snakke med den skotske dommeren John Beaton før kampen tirsdag - avviste han dette. Han pratet heller ikke med dommeren etter Sofia-oppgjøret. Han reagerte kraftig på lite effektiv spilletid.

Lagerbäck har vist flere klipp fra kampen til spillerne denne uka. Hans hovedpoeng er at Bulgarias oppførsel er en del av internasjonal fotball. Problemet er at de norske spillerne lot seg provosere - og frustrere - og skapte masse frispark. Dermed fikk hjemmelaget kampen inn i sitt spor, og kunne dra i land 1-0-seieren.

- Vi ble stresset. Vi ble dårligere fotballspillere, og et dårligere lag, påpeker Lagerbäck.

På pressekonferansen mandag kveld ville Hubchev ikke komme den norske treneren i møte. Dagbladet var ikke til stede på pressekonferansen, men i Blitz siteres han på det han sa. Og ifølge TV 2 tok han opp tråden igjen på slutten av pressekonferansen:

- Jeg kan svare med en spøk. Norge drøyde tida mye mer enn oss. Alle innkastene deres ble tatt av midtstopperne. Og de måtte tørke ballen først. Hvis vi skal kalkulere tida, brukte de mer tid enn oss.

Kyniske

De norske spillerne har hatt mye fokus på disiplin de siste dagene.

- Bulgaria er kyniske, men det er lov. Det må vi takle. Vi må forholde oss rolige og være kalde i toppen, sier Ole Selnæs, matchvinner mot Slovenia, til Dagbladet.

Mohamed Elyounoussi kommer med et eksempel fra forrige kamp:

-Jeg husker spesielt han ene, nummer sju (Georgi Kostadinov). Han hadde vondt i magen hver gang han la seg. Om han ble sparket i foten, eller dratt i drakta, så var det alltid magen eller hodet som var problemet. Jeg håper dommeren tar tak i skuespillet fra start. Samtidig må vi prøve å håndtere det bedre enn sist. Vi må fokusere på oss selv. Og vi må gjøre mye av det samme om sist. Den defensive strukturen var god. Vi slapp dem til ganske lite.

Gruppefinale

Bulgaria har ni poeng og leder gruppa i Nations League. Norge har seks, mens Kypros og Slovenia har henholdsvis tre og null poeng.

Norge tåler ikke et tap. Da tyder mye på at Bulgaria blir gruppevinner, med to kamper igjen etter tirsdagens oppgjør.

Gruppevinneren får muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.