Angriper Lagerbäcks svake punkt: - Som spiss får det øynene dine til å lyse opp

Norge må stille med ny stopperduo. Det tenner håpet hos Nord-Irland.

PÅ PLASS I BELFAST: Lars Lagerbäck og Norge. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet 
PÅ PLASS I BELFAST: Lars Lagerbäck og Norge. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nord-Irland - Norge, søndag klokka 20.45

BELFAST (Dagbladet): Lars Lagerbäck (68) er mannen Nord-Irland frykter mest i kampen mot Norge søndag kveld. Men det er åpenbare svakheter å spore hos gjestene, lyder dommen.

Queens Park Rangers-spissen Conor Washington har bitt seg merke i at Norge kommer til å stille med en ny midtstopperduo.

- Som spiss får det øynene dine til å lyse opp, sier Washington ifølge The Irish News lørdag.

Fire midtstoppere

Lagerbäck har tatt ut fire midtstoppere til kampen: Even Hovland, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik og Fredrik Semb Berge. Dermed vil Norge måtte spille med en ny konstellasjon foran keeper Rune Almenning Jarstein.

MÅLJEGER: Nord-Irland-spiller Conor Washington (i grønt) markerer at han er måltørst. Her i kamp mot San Marino i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix
MÅLJEGER: Nord-Irland-spiller Conor Washington (i grønt) markerer at han er måltørst. Her i kamp mot San Marino i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi vet litt om laget. Noen av gutta har ikke vært i troppen som Norge vanligvis har tatt ut. De må sette opp et nytt forsvar, og det får øynene dine til å lyse opp som spiss, erklærer Conor Washington.

Nord-Irland har ikke vært i et VM-sluttspill på 32 år. Men nå ser laget muligheten med sju poeng og en foreløpig andreplass i gruppa. Det kan ende med playoff - bak den sannsynlige gruppevinneren Tyskland.

Derfor blir det som skal skje på Windsor Park søndag kveld av vital betydning.

Ikke tatt ut

I den forrige kampen mot Tsjekkia stilte Norge med Even Hovland og Vegard Forren i midtforsvaret. Forren ble ikke tatt ut denne gangen. Han som tilsynelatende har tatt plassen på venstrebacken - Haitam Aleesami - må stå over på grunn av gule kort. Også her er det usikkerhet rundt hvem som skal starte. Visekaptein Omar Elabdellaoui synes sikker på høyrebacken.

Norge har vunnet seks av sju kamper mot Nord-Irland opp gjennom historien. Men Nord-Irland spilte EM-sluttspill i sommer, og er sterkere enn på mange år.

Flere aviser påpeker at Norge har fått en dårlig start på kvalifiseringen. Lars Lagerbäck har erstattet Per-Mathias Høgmo, og ingen er i tvil om svenskens kapasitet.

Velorganisert

The Irish Sun skriver:

- Den nye treneren, Lars Lagerbäck, har hatt mindre enn en uke å jobbe med sitt nye lag på. Det skjer etter at han har pensjonert seg mange ganger. Men erfaringen hans med Island og Sverige vil utvilsomt gi spillerne et løft.

- Jeg er sikker på at de vil framstå som velorganisert, sier West Bromwich-spilleren Chris Brunt til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer