Angriperen pågrepet - bor i Sverige

Spolerte EM-kvaliken mellom Danmark og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fotballsupporteren som under lørdagens EM-kvalik mellom Danmark og Sverige stormet banen og angrep dommeren, er pågrepet. Mannen er dansk statsborger, men bor i Sverige, melder svenske Aftonbladets nettutgave.

- Han bor i Sverige, men er dansk statsborger, bekrefter Jens Carlsen ved Københavns-politiet til den svenske avisa.

Den 29 år gamle dansken ble pågrepet inne på fotballarenaen parken, og skal ikke ha motsatt seg arrest. Han skal nå framstilles for et såkalt grunnlagsforhør, mistenkt for mishandling.

Ytterligere et 30-tall fotballsupportere, både danske og svenske, ble pågrepet i forbindelse med skandalekampen som endte med at Danmark ble dømt av UEFA til å tape kampen 0-3.

Rødt og straffe

Det var i EM-kvalikens 89. minutt det skjedde: Danske Christian Poulsen pådro seg rødt kort og svensk straffe etter at han angrep svenske Markus Rosenberg innenfor 16-meteren.

Episoden skjedde etter at Danmark imponerende hadde tatt inn svenskenes 3-0-ledelse, og straffen og utvisningen fikk det til å koke over for den nå pågrepne danske supporteren, som stormet banen i Parken og angrep den tyske dommeren Herbert Fandel, som måtte flykte ned i garderoben.

I samråd med UEFAs representanter ble resultatet satt til å bli 0-3 i Sveriges favør. Danskenes opphenting hadde vært til ingen nytte.

<strong><b>SKANDALE:</strong></b> Den nå pågrepne danske supporteren angriper dommer Herbert Fandel. Michael Gravgaard rekker ikke å avverge angrepet. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
SKANDALE: Den nå pågrepne danske supporteren angriper dommer Herbert Fandel. Michael Gravgaard rekker ikke å avverge angrepet. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX Vis mer

- Største skandale noensinne

Danske medier er ikke nådige etter episoden, som blir omtalt som den største fotballskandalen på dansk jord noensinne.

- Tosken lyktes med å sabotere det som skulle bli tidenes danske comeback, skrev danske Berlingske Tidende.

Danskene håper imidlertid i det lengste at kampresultatet etter skandalen kan reddes; Berlingske melder at UEFA ennå ikke formelt har fastsatt et resultat for kampen, og setter sin lit til at forbundets kontroll- og disiplinærkomité, der danske Jim Stierne Hansen er nestformann, vil komme fram til at kampen blir registrert som resultatløs.(

Christian Poulsens røde kort gjør at han må stå over neste kamp mot Latvia, men sier til nyhetsbyrået Ritzau at han ikke føler skyld for angrepet på dommeren.

Angriperen pågrepet - bor i Sverige

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer