Angriperen pågrepet - bor i Sverige

Spolerte EM-kvaliken mellom Danmark og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fotballsupporteren som under lørdagens EM-kvalik mellom Danmark og Sverige stormet banen og angrep dommeren, er pågrepet. Mannen er dansk statsborger, men bor i Sverige, melder svenske Aftonbladets nettutgave.

- Han bor i Sverige, men er dansk statsborger, bekrefter Jens Carlsen ved Københavns-politiet til den svenske avisa.

Den 29 år gamle dansken ble pågrepet inne på fotballarenaen parken, og skal ikke ha motsatt seg arrest. Han skal nå framstilles for et såkalt grunnlagsforhør, mistenkt for mishandling.

Ytterligere et 30-tall fotballsupportere, både danske og svenske, ble pågrepet i forbindelse med skandalekampen som endte med at Danmark ble dømt av UEFA til å tape kampen 0-3.

Rødt og straffe

Det var i EM-kvalikens 89. minutt det skjedde: Danske Christian Poulsen pådro seg rødt kort og svensk straffe etter at han angrep svenske Markus Rosenberg innenfor 16-meteren.

Episoden skjedde etter at Danmark imponerende hadde tatt inn svenskenes 3-0-ledelse, og straffen og utvisningen fikk det til å koke over for den nå pågrepne danske supporteren, som stormet banen i Parken og angrep den tyske dommeren Herbert Fandel, som måtte flykte ned i garderoben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer