Aleksandr Bolsjunov:

Angripes av OL-helt

Den russiske OL-helten Anfisa Reztsova mener suksessen har gått til hodet på Aleksandr Bolsjunov (24), og går til angrep på landsmannens oppførsel.

Alexandr Bolsjunov var alt annet fornøyd etter spurten på femmila i ski-VM. Video: NRK / Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske langrennskongen har hatt en innholdsrik sesong. Han har vunnet verdenscupen og Tour de Ski sammenlagt. Men også slått etter finske Joni Mäki, lekt med nordmennene på tremila i VM, blitt parkert av Johannes Høsflot Klæbo på stafett, og kollidert med samme mann i femmilsdramaet.

Det kostet Bolsjunov en sjanse til å gå for gullet, mens Klæbo ble disket. I etterkant nektet russeren å gratulere konkurrentene under medaljeseremonien, hvor han markerte sin protest med å ikke ta sølvmedaljen rundt halsen.

- Oppfører seg som en stjerne

Oppførselen får Reztsova, som har OL-gull både i langrenn og skiskyting på 80- og 90-tallet, til å reagere.

- Han gjorde en feil ved å ikke gratulere de to andre, de hadde ikke gjort noe galt, forklarer hun til Sports Express.

Hun mener Bolsjunov har mye å lære av oppførselen til rivalen Klæbo.

- Klæbo behandler konkurrentene med respekt. Bolsjunov har blitt arrogant, han oppfører seg som en stjerne, sier hun til Zvezda TV, ifølge RU Sport.

DRAMA: Dramatikk på oppløpet under femmila i ski-VM. Bilder fra NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bolsjunov fikk også kritikk under VM for ikke å ha støttet lagkamerat Gleb Retivykh, etter at lagkameraten skuffet på siste etappe av sprintstafetten.

- Det var ikke noe spesielt som skjedde. Etter jeg kom i mål gikk jeg uten å se resten av rennet. Etter løpet gratulerte vi hverandre, alt var fint. Det var ikke noe nordmennene så, sier Bolsjunov til TASS, før han må svare på at det ble oppfattet som arrogant i Norge:

- Det er trist at de tenker sånn om meg. Men jeg må ikke bevise noe for noen, svarte Bolsjunov.

Kjøper millionmølle

Bolsjunov uttalte før verdenscupavslutninga i Sveits i mars at han ønsker å lære av nettopp Klæbo, for å bli en bedre spurter, hvor nordmannen har vist seg overlegen de siste sesongene.

- For å slå Johannes på slutten må jeg trene mer. Det vil være perfekt å kunne trene sammen med ham. Å forstå hvordan han har blitt så god på det, og til slutt bli bedre enn ham, smilte Bolsjunov på en pressekonferanse i regi av FIS.

Der var han klar på at OL i Beijing neste år er hans neste store mål.

Han har allerede gjort grep for å være i best mulig for om et snaut år.

Premiepengene fra verdenscupseieren bruker han på en stormølle som koster rundt 1,2 millioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer