Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær

Angripes fra alle kanter

Først var det storm, nå er det orkan, og ifølge Manchester Uniteds styreformann sitter Ole Gunnar Solskjær der det er helt stille. Midt i øyet.

PRESSET: Ole Gunnar Solskjærs framtid i Manchester United spekuleres i. Foto: NTB Scanpix
PRESSET: Ole Gunnar Solskjærs framtid i Manchester United spekuleres i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

FØRST VAR DET Thomas Tuchel i PSG, ganske sikkert. Nå er det arbeidsledige Massimiliano Allegri, fordi han visstnok har begynt å lære seg engelsk i en alder av 52 år. Og taper Manchester United for Liverpool – hvilket er meget sannsynlig – vil det sikkert dukke opp et navn eller tre til.

Om Ole Gunnar Solskjær ikke får sparken i løpet av den neste uka, da.

Som også mange mener å vite.

DE USTOPPELIGE RYKTENE rundt Ole Gunnar Solskjærs framtidsutsikter i Manchester United løper stadig fortere selv om styreformann Ed Woodward bedriver forbilledlig brannslukking. Det er mest som om klubben ikke lar seg affisere av støyen forårsaket av resultatene – to seirer på åtte kamper - og den elendige tabellposisjonen, 12. plass, to poeng over nedrykksstreken.

Ole Gunnar Solskjær er Manchester Uniteds mann.

Ungdomslinja og rekrutteringspolitikken som ble vedtatt da nordmannen ble ansatt, er fortsatt klubbens (offisielle) vei inn i framtida.

NÅR RESULTATENE ER svake, og Manchester United har ikke hatt veldig mye å rope hurra for siden Sir Alex Ferguson takket for seg etter 2012/2013-sesongen, vil supporterne, uavhengig av klubb, alltid bli rastløse og nervøse. For ikke å si krevende.

I Manchester United gjerne mer enn andre steder.

De er tross alt Manchester United.

En av verdens største fotballklubber.

20 ganger tittelvinnere på det øverste nivået i England.

SIDEN DET SISTE seriegullet i 2013, da United vant ligaen med 11 poeng foran Manchester City, har klubben brukt nærmere ni milliarder kroner på spillere. Det har ikke tatt dem noen steder ut over en ligacup og en europeisk trøstegevinst i 2017. Det nærmeste Manchester United har vært Premier League-trofeet er de 15 poengene de var bak Leicester i kokos-sesongen 2015/2016 (5. plass).

I gjennomsnitt på de seks sesongene post Ferguson har avstanden til ligagullet vært 19,8 poeng.

DET ER FAKTUM på Old Trafford. Og stumpene Ole Gunnar Solskjær plukket opp i desember i fjor. Manchester United var ute å kjøre lenge før nordmannen «vendte hjem». Alt Sir Alex Ferguson bygde opp hadde forvitret. Så det er nok derfor en United-mann som Gary Neville – tidligere spiller, nå hardtslående ekspert – går på eierne og ledelsen (Ed Woodward) – når han forklarer og kritiserer utviklingen og tilstanden på Old Trafford.

MISFORNØYD: Ole Gunnar Solskjær er alt annet enn fornøyd med underlaget Manchester United spiller på torsdag kveld. Video/reporter: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Ifølge Ole Gunnar Solskjær tidligere lagkamerat er det ikke managerens skyld det fansen nå opplever.

Det er ledelsens.

UTEN AT DET forandrer mye for Ole Gunnar Solskjær. Han er manageren i disse krisetider. Det er han som eier resultatene. Og skadene. Det er derfor det gjør så vondt.

Det er også derfor han tilsynelatende er blitt ti år eldre på ti måneder

DET ENESTE MAN kan si med kategorisk sikkerhet er at Ole Gunnar Solskjær har ett hundre prosent tillit på Old Trafford. Helt til han eventuelt ikke lenger har tillit. Sånn er det i fotball. Sånn er det å lede.

Det er ingen mellomting.

Enten så har du tillit, eller så har du det ikke.

DER MANCHESTER UNITED er nå er Liverpool den verst tenkelige motstanderen. Ikke bare fordi de er erkefienden, et lag Manchester United hater å tape for. Mest fordi de er Jürgen Klopps Liverpool, mest sannsynlig verdens beste fotballag per dato. Og sper du Ole Gunnar Solskjærs skadeproblemer og all annen elendighet inn i et slikt gigaoppgjør får du en kamp av uanede dimensjoner.

Manchester United-Liverpool, begge veier, er alltid enorme fotballkamper.

Denne utgaven bærer med seg elementer, spenningsmoment og potensielle konsekvenser langt ut over det vanlige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media