Anita Moen-Guidon brast i gråt

DAVOS (NTB): Tryslingen Anita Moen Guidon brast i gråt etter jentenes verdenscup i dag. Et fall 400 meter fra mål fratok henne seieren på 15 kilometer klassisk langrenn. I stedet ble det 3. plass.

- Veien helt til topps synes lang, sukket hun etter at den verste skuffelsen hadde lagt seg.

For Moen Guidon var det tredje gang på seierspallen denne sesongen. I Val di Fiemme forrige helg endte hun på 2. plass på 5 km klassisk, slått med 18 sekunder av Bente Martinsen. I KO-sprinten i Milano endte hun på 3. plass.

- Den ene skia skar ut i utforbakken inn mot stadion. Jeg var i sittestilling da uhellet var ute. Jeg mistet mer tid enn de 7,7 sekundene Jelena Välbe slo meg med, mente Moen Guidon.

Ledet 1 km fra mål

Tryslingen ledet med et par sekunder på den russiske vinneren en kilometer fra mål. De norske jentene hadde best ski lørdag. Derfor ville ikke Anita Moen Guidon ha tapt sekunder mot Välbe i det siste lette partiet inn mot langrennsstadion.

- Men jeg synes ikke det gikk spesielt lett. Det virket lettere i Val di Fiemme forrige helg, men det er nok den tynne luften som var årsaken til det, mente hun.

- Litt glatte var skiene. Det var tungt i de lange motene. I de lette partiene tok jeg godt innpå de utenlandske konkurrentene, fortalte 30-åringen, som aldri er gått til topps i et individuelt verdenscuprenn. Lørdag var hun et fall fra den bragden.