Anita tok Norges første medalje

HAKUBA (Dagbladet): Da Anita Moen Guidon gikk inn til bronsemedalje på 15 kilometer klassisk i natt, begynte det å snø. Hadde snøen kommet litt tidligere, kunne de norske plasseringene blitt enda bedre. Været var rett og slett for bra for jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Alle blant de seks beste, jeg er strålende fornøyd uansett. Og jeg tror ikke det er mulig for noen å ha optimale ski på dette føret, sier landslagssjef Erik Røste.

Norske smørere er eksperter på mildvær og klisterføre. I går holdt temperaturen seg rundt nullpunktet, snøen var trå og forholdene var egentlig ganske greie.

Det var ikke norsk føre.

Høyde-Anita

Kilder i miljøet Dagbladet snakket med, sier de norske smørerne hadde tatt høyde for snøvær underveis, og at det ble lagt på for mye festesmøring.

Anita Moen Guidon gikk et jevnt og godt løp, men var sjanseløs mot overraskelsen Olga Danilova som vant en jevn kamp med landsmanninne Larissa Lazutina.

Men Anitas mål i OL var pallen, og det klarte hun i første forsøk. Trysil-jenta jublet da også som en vinner da hun oppdaget at hun hadde klart målet sitt.

- Når man vet hvor mange ganger jeg har vært rett bak, så var dette en stor seier for meg. Bra det ble meg denne gangen.

Hun har hatt en egen evne til å være forfulgt av uhell og sjukdom på de mest ugunstige tidspunkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer