Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anita Valen fikk sparken

Dopinganklager kostet dyrt.

Anita Valen fikk sparken i det danske sykkellaget Team SATS etter dopingbeskyldningene mot konkurrenten Sara Carrigan i OL.

Det kommer fram i en ny ordkrig mellom syklisten og hennes tidligere sjef i Danmark, Team SATS-manager Chris MacDonald. Nå krangler de også om hvordan hun fikk sparken; på SMS/mail (mener Valen) eller per brev (mener MacDonald).

- Det er ikke riktig at hun ble oppsagt via en mail. Men hvis det var riktig, så er jeg fullstendig «kold» overfor dette, sier teamsjefen til det danske nettstedet feltet.dk.

I tillegg mener den norske syklisten at laget skylder henne mellom 100.000 og 135.000 kroner i lønn og premiepenger.

- Resultatet er at hun er blitt sparket, og når man er sparket, kommer det ikke ytterligere utbetalinger av penger. Hun har fått utbetalt langt over 100.000 kroner fra Team SATS. Hadde hun vært ansatt til 31. desember, ville hun fått utbetalt mer, men hun kunne bare ha oppført seg ordentlig, mener MacDonald.

Truet med sparken

Skienssyklisten skapte problemer for Team SATS allerede fra dag en, mener manageren. Først beskyldte hun gamlelaget sitt for å ha sabotert henne i forbindelse med koffein-saken i fjor. Ifølge MacDonald har hun også flere ganger uttalt seg negativt om lagets sykkelsponsor, Pinarello.

- Lagets sykkelsponsor ringte meg for flere måneder siden. Da fikk jeg vite at jeg skulle sparke henne der og da, men jeg beholdt henne i laget likevel. I april måtte vi skrive en klausul i kontrakten hennes. Den sa at hun måtte oppføre seg ordentlig, eller ville hun få sparken per dags dato, hevder Chris MacDonald.

Valen selv ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB. Hun henviser til trener Jan-Georg Iversen.

- Det viste seg tidlig at vi hadde begått en tabbe da Anita skrev under for det danske profflaget. Det som kommer fra lagets direktør nå er bare ledd i en prosedyre. For noen uker siden fikk Anita oppsigelse via SMS, men da ba vi klubben sende oppsigelsen til Anitas advokat, Gunnar Martin Kjenner. Han har imidlertid ikke hørt noe, sier Iversen til Varden.

- Vi er ferdig med laget og kommer ikke til å kjøre noen rettssak.

Anita Valen skal neste sesong sykle for det belgiske laget Vlaanderen.

(®NTB)

UFIN: Anklagene mot Anita Valen er kraftig kost.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media