Anita Valen så dødsulykken

- Grusomt, sier Valen. Hun kjente ofrene.

Les også: Australsk syklist omkom i treningsulykke

(Dagbladet.no): Australske Amy Gillett (29) omkom da hun og fem lagvenninner ble påkjørt av en bil under trening i Tyskland i går. Alle de overlevende er hardt skadd, for tre av dem skal situasjonen være kritisk. Syklistene skulle delta under rittet Thüringen Rundfart.

Norske Anita Valen ankom åstedet kort tid etter påkjørselen.

- Vi var ute på treningsøkt da vi så det hadde skjedd en ulykke. Nå når jeg vet konsekvensene, har jeg det helt grusomt, sier Valen til Dagbladet.no.

- Vi så knust glass, sykkeldeler, en bil med smadret frontrute sto i grøfta- og fire livløse kropper lå på veien. Bare en av jentene var ved bevissthet, hun satt tildekket i blod og hylte. 

Tirsdagen ble brukt til å bearbeide sjokket.

- Jeg var der i ti minutter, det var som om tida sto stille. Det var et fryktelig syn, og jeg sliter med det ennå. Jeg sov dårlig i natt, og våknet flere ganger, sier Valen, som kjente alle jentene godt.

- Vi blir som en stor familie i dette miljøet. Stemninga er svært trykket nå- dette er bare så utrolig vondt, sier hun videre.

- GRUSOMT: Anita Valen kjente de seks jentene som var involvert i ulykken, og ble vitne til skadene. Foto. Scanpix
- GRUSOMT: Anita Valen kjente de seks jentene som var involvert i ulykken, og ble vitne til skadene. Foto. Scanpix Vis mer

I dag skulle åpningsetappen av Thüringen-rittet vært avholdt, men den er avlyst. I stedet vil det bli avholdt en minnestund.

- Ting virker meningsløst. Det er definitivt det verste jeg har opplevd i min tid i sykkelsporten. Gløden er borte, og det blir rart å skulle konkurrere, sier Valen.

Familiene til de tre syklistene som er hardest skadd, er nå på vei fra Australia.

EN DREPT, FEM SKADD: Ulykkesstedet i Tour of Thuringen, Tyskland.
I SJOKK: Lagvenninnene til den drepte og de skadde trøster hverandre etter den tragiske ulykken.