Anita Valen trolig til VM

Dopingsaken mot syklisten skal behandles tirsdag. Trolig betyr det VM-start.

Domsutvalget i idrettsforbundet skal møtes tirsdag. Da skal en del av dopingsaken mot Anita Valen behandles. Trolig betyr det VM-start for syklisten.

- Det er klart at domsutvalget møtes på Gardermoen tirsdag ettermiddag. Da blir bare den delen av saken som gjelder vedtaket i Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) behandlet. Det blir ikke tid til vitneavhør, sier domsutvalgets sekretær, Tore Rasch til NTB.

Han arbeidet det meste av dagen med å få til dette møtet tirsdag. At Gardermoen er valgt, kommer trolig av at domsutvalgets leder Lars Erik Frisvold kommer hjem fra ferie og lander på hovedflyplassen.

WADA har vedtatt at koffein skal fjernes fra forbudslisten (den såkalte dopinglisten). Dette vil skje fra 1. januar. Trolig kommer det til å bety at Anita Valen og Ine Wigernæs slipper unna med en advarsel eller påtaleunnlatelse for at de testet positivt på koffein tidligere i år.

Dersom det blir utfallet av tirsdagens behandling i domsutvalget, er det ikke noe som hindrer Valen i å stille i VM i Canada midt i oktober.

Det juridiske skal visstnok være ganske klart i denne saken. Der det skjer at regler forandres som i dette tilfelle, er det den gunstigste regelen som skal legges til grunn ved domstolsbehandling.

Det har vært mye fram og tilbake i forbindelse med Anita Valens VM-start, men det ser nå ut som om saken løser seg til det beste for telemarkssyklisten i 12. time.

(NTB)

<B>NORGESMESTER:</B> Anita Valen fikk lov til å konkurrere mens dopingsaken ventet. Her vinner hun årets NM i fellesstart.