Anja: - Jeg hater penger

- Jeg hater penger, sier Anja Andersen i et stort intervju med danske BT. Hun sier samtidig at hun til tider har lurt på om hun var dansk eller norsk.

For et drøyt år siden vendte Anja Andersen hjem til Danmark. Hun tok på seg jobben som trener for Slagelse. Hun rykket opp til eliteserien på første forsøk. Målsetningen er å bli verdens beste klubblag i løpet av tre år.

- Jeg er klar over at alle lag vil slå Slagelse neste sesong. Og jeg vil ergre meg over hvert eneste poeng vi taper. Målet vårt er å få europacupplass neste år - og det tror jeg vi skal klare.

- Jeg skal gi 110 prosent for det, for det er en liten kamp mot janteloven, sier Anja Andersen.

Anja har fått både venner og fiender gjennom håndballen. Hun står for det hun sier og er opptatt av at folk må ta henne for det hun er. Hun innrømmer samtidig at hun var betenkt da hun dro fra Bækkelaget og tilbake til Danmark.

- I Norge tok man i mot meg med åpne armer, og jeg har vært i tvil om jeg var dansk eller norsk. Og den velkomst Brian Laudrup fikk i sin tid, har gjort meg betenkt, sier hun.

Hun mener det er en grunn til at mange danske idrettsprofiler søker utenlands.

- Hvis man vil beholde dem her hjemme, må folk være bedre til å passe dem, sier Anja til BT.

Gjennom sin innsats på håndballbanen har hun scoret pent på bankkontoen - en ulempe, slik Anja ser det.

- Jeg hater penger fordi jeg har sett hva det gjør med mennesker. Og en av ulempene ved det å være kjendis, er at alle vil være venner med en, sier Anja.

- For meg har det blitt veldig vanskelig å ta nye mennesker inn i mitt liv. Mine virkelige venner, er de jeg har kjent fra før jeg kom inn i offentlighetens lys - og de jeg har lært å kjenne gjennom håndballen.