Anja: - Norge taper finalen

Jeg står for det jeg har sagt tidligere: Norge slår ikke Danmark - i hvert fall ikke i finalen. Seieren i går er det bare å glemme med en gang. Ellers kan semifinalen mot Ungarn komme i tidligste laget.

Fortalt til Sindre Halkjelsvik

Marit Breivik gjorde en fin jobb fra laglederbenken i går. Hun og de norske jentene avslørte Danmarks svakheter. Det viktigste var å stoppe danske kontringer, og det gjorde Norge enkelt og greit ved å score på sjansene sine. I tillegg gadd de norske jentene å løpe tilbake i forsvar. Derfor ble Danmarks etablerte angrepsspill helt på trynet. Jeg synes nok at Danmarks trener Jan Pytlick gjorde noen feilaktige disposisjoner også, men det vil jeg ikke gå nærmere inn på.

  • Likevel lønner det seg lite å sette seg ned og nyte seieren. Nå er det slutt på gruppespillet. Det er vinn og forsvinn resten av turneringen. Norge slo Ungarn i begge kampene like før EM, men slet i den siste kampen på Lillehammer. Derfor er det viktig å glemme kjempekampen i går, og flytte tankene over mot Ungarn. For danskenes del blir det enda verre i semifinalen. Etter en slik smell blir det veldig tøft å møte Østerrike som bare har spilt bedre utover i turneringen.
  • Nok advarsler. Jeg ble veldig imponert over Norges spill i går. For ikke å glemme enkeltspillerne. Heidi Tjugum sto fantastisk i mål. Kanskje hadde Cecilie Leganger stått like bra, men jeg synes ikke det er noen vits i å diskutere keeperspørsmålet lenger. Norge har to gode målvakter. Det er viktigst på slutten av turneringen. Tonje (Larsen) og Mette (Davidsen) var gode. Trine Haltvik scoret - igjen - kampens viktigste mål da hun kom inn på 8-8 og laget 9-8 og 10-8 da kampen sto og vippet. Norge hadde flere gode spillere enn Danmark, og i går gjaldt ikke dette bare på papiret.
  • Men jeg er kritisk til måten Marit Breivik bytter spillere på. Jeg skjønner ikke hvorfor Mia Hundvin ble byttet ut for Sahra Hausmann. Mia hadde ikke gjort noe dårlig. Man må ikke straffe spillere som presterer godt. De skal belønnes. Formspillerne må spille. Da får de et løft.
  • Det er en problemstilling Danmark bare kan drømme om. Der er det knapt formspillere. Camilla Andersen kommer ikke i gang, men jeg har sagt det tidligere: Det snur fort i håndball. Og jeg tror det snur allerede på søndag.