SKAL HA VANLIG JOBB: Anja Andersen antyder at hun aldri igjen skal være håndballtrener. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET.
SKAL HA VANLIG JOBB: Anja Andersen antyder at hun aldri igjen skal være håndballtrener. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Anja Andersen gir seg som trener

Vil ut av håndballen.

|||

Danske Anja Andersens dager som høyt profilert håndballtrener er over - i alle fall inntil videre. Nå tar hun et sabbatsår.

VG henviser til den danske avisen BT og skriver at Andersen skal bruke det neste året på å tenke gjennom hva hun skal bruke resten av livet på. Det kan godt tenkes at hun er ferdig med håndballen for godt.

- Du kan godt si at jeg tar et sabbatsår. Jeg går i tenkeboksen for å finne ut hva framtiden vil bringe, sier Anja Andersen til BT.

- Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at jeg skal arbeide utenfor håndballverdenen, sier hun.

Den kontroversielle danske treneren har de siste to årene ledet FC Københavns håndballsatsing på kvinnesiden. Nå dør fotballklubbens satsing på håndballen på grunn av et gigantunderskudd i Parken (250 millioner kroner), og Anja Andersen har ikke lyktes med å skape et nytt prosjekt, selv om hun har jobbet med det.

Alt tyder på at en 20 år lang periode med Anja Andersen i fokus innen håndballen er i ferd med å ta slutt. I denne perioden har hun ført Danmark til både EM-, VM- og OL-gull for kvinner, og hun har også vært innom Bækkelaget.

De siste årene har hun vært trener - og den perioden har vært minst like kontroversielle som tiden hennes som spiller.

(NTB)