Anja anmeldt av Håndballforbundet

Anja Andersen ble i dag, onsdag, anmeldt til NHFs Domskomite av Norges Håndballforbund fordi hun har nektet å spille kamper som skal dømmes av Bjørn Erik Børresen. Mens NHF leverte anmeldelse sluttet Anja og Børresen fred.

Forbundsstyret besluttet i går å anmelde Anja, som en følge av uttalelser hun har kommet med. Bækkelaget-spilleren har sagt at hun føler seg forfulgt av dommer Bjørn Erik Børresen og at hun derfor nektet å spille mot Storhammar om Børresen skulle dømme.

- Vi presiserer at dette er en anmeldelse som en følge av Anja Andersens uttalelser om Børresen som dommer og ikke som privatperson, sier visepresident Kari Jørstad i Norges Håndballforbund til Dagbladet :på nettet. Forbundet understreker med dette sakens alvorlige karakter.
- Det er første gang vi går til et slikt skritt og det er derfor vanskelig å si hva utfallet av anmeldelsen blir.

- Vi vet ikke hvor lang tid Domskomiteen vil bruke på behandlingen av saken, men håper på en rask avklaring i saken, sier Jørstad.

Mens NHF har levert anmeldelse på Anja, brukte håndballspilleren dagen på å slutte fred med Bjørn Erik Børresen.

Begge partene beklager i en pressemelding deres håndteringen av saken, og angrer at de ikke har pratet sammen om konflikten før den ble kjent i media.

Både Anja Andersen og Bjørn Erik Børresen ser seg ferdig med saken og ser positivt på fremtiden.

Bækkelaget er derimot betenkte over måten Terje Anthonsen og visepresidenten i Håndballforbundet har håndtert denne saken på. Forholdene vil vurderes av klubbens ledelse.