Anja ble for sterk for "norske" Ikast

Nyberg og Hammerseng spilte, imponerte ingen.

Anja Andersen fikk en fin seriedebut som trener for FC København da det endte med 30-27-seier over «norske» Ikast i første serierunde.

Anja Andersens jenter åpnet forrykende mot fjorårets danske serietoer.

Ved pause ledet FCK med 15-8. Men etter hvilen måtte Andersen nok en gang finne fram glosene som ga henne tilnavnet «Røde Anja».

FCK-spillerne holdt på å rote bort ledelsen, men det endret likevel ikke på inntrykket av at det var klasseforskjell i kampen.

Ikast stilte med flere av Norges OL-gullvinnere fra lekene i Beijing. Profiler som Katja Nyberg og Gro Hammerseng viste imidlertid ikke helt samme klasse som de gjorde i den kinesiske hovedstaden.

Ikast har åtte norske spillere på laget denne sesongen. Hammerseng, Nyberg, Ragnhild Aamodt, Isabel Blanco, Kari-Anne Henriksen, Tonje Nøstvold, Alette Stang og keeper Ingrid Ødegård må prøve å bygge seg opp igjen etter tapet i første runde av den danske eliteserien.

(NTB)

SEIRET: Anja Andersen og FC København seiret i serieåpningen i Danmark. Treneren var som vanlig aktiv muntlig i kampen. Foto: Lars Helsinghof, Scanpix
SEIRET: Anja Andersen og FC København seiret i serieåpningen i Danmark. Treneren var som vanlig aktiv muntlig i kampen. Foto: Lars Helsinghof, Scanpix Vis mer
Anja ble for sterk for "norske" Ikast