FORNØYDE: Katrine Lunde Haraldsen (til venstre) og Heidi Løke (i midten) er begge tatt ut på EMs All Star-lag, før dagens EM-finale mot Monenegro i Beograd. Anja Edin er kåret til EMs mest verdifulle spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORNØYDE: Katrine Lunde Haraldsen (til venstre) og Heidi Løke (i midten) er begge tatt ut på EMs All Star-lag, før dagens EM-finale mot Monenegro i Beograd. Anja Edin er kåret til EMs mest verdifulle spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Anja Edin kåret til EMs mest verdifulle spiller

Lunde og Løke på EMs All Star-lag.

BEOGRAD (Dagbladet): Som vanlig ble et mesterskaps All Star-lag tatt ut allerede før finalen er spilt, og - nær sagt - som vanlig er det flere norske jenter som har tatt plass der.

Katrine Lunde Haraldsen hadde et variabelt OL for Norge i sommer, men her i Serbia har hun med tyngde dokumentert at hun er tilbake på sitt beste.

Best i tre EM på rad Sju kamper ut i mesterskapet står hun med en redningsprosent på 42, og hun ble dermed for tredje strake gang i EM-sammenheng kåret til turneringens beste målvakt.

Heidi Løke har de siste årene tatt strekspillet til et nytt nivå, og hun har også tatt en naturlig plass på All Star-laget — slik hun gjorde også i VM i Brasil i fjor og i EM i Norge og Danmark i 2010. En strak trippel, der altså.

Heidi Løke ble også kåret til verdens beste spiller i 2011.

Edin mest verdifull Anja Edin fikk ikke plass på All Star-laget. Utnevnelsen som EMs beste playmaker gikk til arrangørnasjonens Andrea Lekic, men juryen fant i stedet en annen pris til den norske dama som har stukket av med tre bestemannspriser på sju kamper:

Edin er kåret til EMs mest verdifulle spiller. Ingen dårlig erstatning for ikke å få plass stjernelaget, det...

Hun kan senke Norge EMs toppscorer, montegrinske Katarina Bulatovic (48 mål) ble kåret til mesterskapets beste høyreback, og er den enkeltspilleren som har kapasitet til å gjøre livet surt for Norge i ettermiddagens finale i Beograd.

Overfor Dagbladet legger hun ikke skjul på at de ønsker revansj for tapet i OL-finalen i London i sommer.

- Vi har glemt tapet i OL-finalen, men ønsker selvsagt å revansjere det i dag. Men det blir ikke lett. Norge er det beste laget i verden, og brukte ikke like mye krefter som oss i semifinalen.  Men om vi får støtte fra en full hall, og klarer å sette forsvaret, så kan vi ha en sjanse, sier Bulatovic til Dagbladet.

EMs All Star-lag:
Målvakt: Katrine Lunde Haraldsen, Norge.
Venstreving: Polina Kuznetcova, Russland.
Venstreback: Sanja Damnjanovic, Serbia.
Playmaker: Andrea Lekic, Serbia
Strekspiller: Heidi Løke, Norge.
Høyreback: Katarina Bulatovic, Montenegro.
Høyreving: Jovanka Radicevic, Montenegro.

MEST VERDIFULL: Anja Edin er kåret til EMs mest verdifulle spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MEST VERDIFULL: Anja Edin er kåret til EMs mest verdifulle spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer