Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anja fyrer løs igjen

KØBENHAVN (NTB): Ifølge Anja Andersen er det omgivelsene som er sære, og ikke henne. I hennes bok «Jeg er ingen engel» fyrer hun av i glatte lag mot håndballedere, journalister og andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske landslagets trener Ulrik Wilbek får også passet sitt påskrevet i boken. Det er tydelig at Anja Andersen ikke respekterer Wilbeks måte å takle henne på. I forbindelse med VM i Norge i 1993 skriver hun blant annet:

«Jeg kunne ikke like ham, og jeg brød meg ikke om hans måte å behandle meg på. Han har alltid framstilt meg som et problem som bare han kan løse, og han gir alltid inntrykk av at jeg kun er på landslaget takket være ham. (...) Jeg bryr meg ikke om straffeaksjoner. Ulrik har alltid hatt et behov for å markere seg ved å straffe folk».

Speidertropp

Om å bli byttet ut i landslagssammenheng, skriver hun:

«Ulrik ønsket å temme meg. Han ønsker at alle i landslaget skal være like. Han ønsker seg spillere som aldri sier noe kontroversielt, og som aldri gjør noe som etter hans mening er galt. Han ønsker lydige spillere. Han tror vi er en speidertropp».

Men Ulrik Wilbek er ikke den eneste i boken som får det glatte lag. Navngitte journalister og håndballedere får enten «fingeren» eller utsagnet «Fuck you!» satt på trykk etter episoder med Anja Andersen.

Hele Norges coronakart