Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anja gladest av alle

Byåsen- Bækkelaget 21- 31. To runder før sesongslutt jublet Anja Andersen og Bækkelaget over seriegullet. Trener Frode Kyvåg ble kastet i dusjen i full påkledning, og han tørker ikke av seg fliret på lenge. Anja fortsetter sannsynligvis i den gule trøya neste år også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne seieren gjør mange ting enklere for oss. Nå kan jeg og klubben planlegge framtida i fred og ro, sier Anja etter at seriemesterskapet var sikret i Nidarøhallen.

For Frode Kyvåg betyr det at lagets danske kaptein blir i klubben også neste sesong.

- Det at Anja ikke vil si et klart ja før 1. juni, er hennes privilegium. Og det skal hun få.

- Jeg er sikker på at hun blir med oss i Mesterligaen. Jeg blir i hvert fall veldig sjokkert hvis så ikke er tilfellet, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

Fem år siden sist

Anja Andersen var da også den gladeste jenta av alle i bussen som fraktet den nybakte seriemesteren til flyplassen etter kampen.

- Dette er utrolig befriende. Vi snakket mye før kampen om at det er faktisk fem år siden sist Bækkelaget vant serien.

- Det at vi klarte det nettopp her i Trondheim mot den gamle rivalen Byåsen, gjør prestasjonen til en helt spesiell opplevelse, sier Frode Kyvåg.

Drømmeopplegg

Seriegullet to runder før slutt rydder veien for et drømmeopplegg fram til finalen i cupvinnercupen mot spanske Tortajada 8. og 15. mai.

Bækkelaget har igjen seriekamper mot Nordstrand søndag og Sola 28. april. Begge blir brukt utelukkende som kamptrening fram mot e-cupfinalen.

Fokus på BSK

- Fra i dag satser vi alt på forberedelsene til cupvinnercup-finalen.

- Det betyr ikke at vi sparer våre beste, men vi bruker utelukkende systemer som kan være effektive mot spanjolerne, forteller Frode Kyvåg.

Under triumfferden tilbake til Oslo i går kveld ble det snakket mye om Mesterligaen og den unike håndballsesongen 1999/2000.

- Det blir voldsomt fokus på håndballen neste sesong, først med VM på hjemmebane og så OL neste år.

- Bækkelaget akter å spille en viktig rolle i fokuseringen. Vi skal sørge for at også klubbhåndballen får oppmerksomhet, mener Frode Kyvåg.

GULL-JENTENE:</B> Anja Andersen (t.v) sørget for en skikkelig seiersseremoni etter at seriegullet var sikret i Nidarøhallen i går kveld. Her sammen med Jeong-Ho Hong og Cecilie Leganger.