Anja: God jul, dommere!

Anja Andersen fikk årets første julegave da hun i dag ble frikjent etter uttalelsene mot dommeren Bjørn Erik Børresen. - Nå ønsker jeg alle dommerne en riktig god jul, kommenterte den danske håndballstjernen.

Men lederen av dommerkomiteen i håndballforbundet, Terje Anthonsen, bør ikke vente seg julehilsener fra Anja. Etter nyttårspausen fra håndballen varsler BSK-kapteinen kamp mot spesielt Anthonsen.

- Vi kommer til å gjøre noe, ja. Hva det blir ønsker jeg ikke å si noe om ennå, sa Anja Andersen til NTB.

3. november i år vedtok domskomiteen å idømme Anja Andersen tap at retten til å delta i konkurranser i én måned. En drøy uke senere appellerte advokat Thor-Erik Johansen domskomiteens vedtak på vegne av Anja og Bækkelaget.

Var sikker
- Jeg fikk vite om frikjennelsen av min advokat litt over klokken 10. Jeg ble selvfølgelig glad, selv om jeg i forkant følte meg sikker på utfallet. At lederen av appellkomiteen er en statsadvokat, ga meg trygghet. Da visste jeg at saken var i de rette hender, skryter Andersen av appellkommiteen og dens leder, statsadvokat Jan Henrik Dahle.

Bakgrunnen for domskomiteens vedtak var negative uttalelser Anja Andersen hadde kommet med om dommer Bjørn Erik Børresen i et intervju med TV2.

Da sa hun blant annet at «Børresen er den dommeren jeg liker minst i hele verden».

Domskomiteen mente Andersen hadde forbrutt seg mot NIFs lover etter «å ha kommet med verbale angrep på en tillitsvalgt som dommer». I tillegg mente komiteen at uttalelsene hadde skadet idrettens anseelse.

Appellkomiteen mente uttalelsene ikke hadde et slikt innhold at de kan sies å ha skadet idrettens anseelse, og vurderte å oppheve domskomiteens vedtak på grunn av snau begrunnelse. Komiteen valgte i stedet å avsi ny dom som gikk i Andersens favør.

(NTB)