Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anja hjelper i United-saken

Norway Cup-sjef Frode Kyvåg vurderer å koble inn Konkurransetilsynet for å få arrangert kampen mellom Vålerenga og Manchester United. - Anja Andersen har fortalt meg at klubber i Danmark har vunnet tilsvarende saker mot sine særforbund. Kanskje er dette en utvei, sier Kyvåg til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kyvåg håper saken løser seg før den kommer så langt. Han er ikke villig til å gi slipp på fotballgodbiten sånn uten videre.

- Anja har messet om Konkurransetilsynet i to uker. Jeg har ikke vært særlig flink til å lytte, for jeg trodde Konkurransetilsynet behandlet tvister innen næringslivet.

- Men Anja har ikke gitt seg. Hun forteller meg nå at det danske Konkurransetilsynet har behandlet to tvistesaker mellom forbund og klubb - en i håndball og en i fotball.
- Klubbene vant begge ganger, sier Kyvåg.

- Når jeg blir anmodet fra politisk hold om å kjøre saken, er jeg ikke fremmed for å la Konkurransetilsynet se på forholdet.

Kampkollisjon

Fortsatt jobber Frode Kyvåg for å finne en alternativ dato for kampen. Men United har allerede avtalt kamp mot Brøndby fredag 31. juli. Dermed står man igjen med mandag 27. juli.

- Problemet er at Vålerenga spiller borte mot Haugesund søndag. Mandagen jeg snakker om spiller klubben 2.-divisjonskamp. Spørsmålet er om Vålerenga ønsker eller får omberammet noen av disse kampene, sier Kyvåg.

Interessant sak

Konkurransetilsynet lover å se på saken - hvis den kommer på bordet.

- Det vil være en interessant sak å se på. Men jeg vil ikke uttale meg om Norway Cup har en god sak eller ikke, sier kontorsjef Arve Kvåle.

Han kan ikke huske at de noen gang har behandlet en klage hvor idretten er involvert.

- Derfor vil vi forhøre oss litt om hva som skjedde i de tilsvarende sakene i Danmark, så får vi komme med en konklusjon, sier Kvåle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!