Anja hjelper Norge

HERNING (Dagbladet): Marit Breivik får hjelp av Anja Andersen til endelig å ta gull i et internasjonalt mesterskap. Den norske landslagstreneren vil også innlede et samarbeid med Bækkelagets koreanske stjernespiller Jeong-ho Hong.

- Jeg har allerede diskutert med Anja, og fått nyttige innspill.

- Samarbeidet med koreanere startet vi sist vår, da Jae-Won Kang deltok på et seminar i håndballforbundets regi, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Sørkoreanske Kang (32) spiller nå i Pfadi Winterthur i Sveits, som trenes av nordmannen Morten Schønfeldt. For ti år siden ble Kang kåret til verdens beste håndballspiller.

Anja-tips

- De beste utlendingene byr på muligheter til å utvikle landslaget videre, sier Marit Brevik.

Den mest interessante hjelperen er nok Anja Andersen. Hun er ikke med på det danske landslaget i helgas internasjonale toppturnering på hjemmebane. Der deltar også Norge, ledet av Marit Breivik med gode tips fra Anja på blokka.

Eksepsjonell

Bækkelagets trener, Frode Kyvåg, er glad for at landslagssjefen vil søke inspirasjon hos klubbens to utenlandske stjerner.

- Anja er eksepsjonell på utviklingen av ballteknikk. Hun er flink til å demonstrere, instruere og korrigere, sier Frode Kyvåg om sin danske stjernes sterke sider.

Koreanske Jeong-ho har observert gode trekk hos Marit Breiviks landslag.

- Jeg tror at den nye utgaven har større sjanser mot Sør-Korea i framtida. Norge har flere allsidige, raske og tekniske spillere, sier Jeong-ho til Dagbladet.

  • Norges håndballjenter spiller i kveld første kamp i Metal-cup i danske Herning, mot Russland. Kampen sendes på TV 2 kl. 22.45, Thor Eggen kommenterer. I morgen møter Norge Romania og søndag Danmark.