Anja kan kollapse igjen

Anja Andersen er klar for håndballbanen igjen, men legene kan ikke si om kollapsen hun hadde sist søndag var et engangstilfelle.

- Det var et trykk i brystet som førte til en kraftig nervestimulering mot hjertet, sa lege Odd-Arne Daljord etter Bækkelagets trening torsdag.

Legen framholdt at det kan være en tilfeldighet at det rammet Anja i den aktuelle kampen. Men på spørsmål til Daljord om dette er et engangstilfelle, svarer han: - Vet ikke.
Og det er dårlig nytt for Anja.

Den danske håndballstjernen kollapset i en kamp mot Gjerpen under Årdalsturneringen fredag, og måtte ha legehjelp på stedet. De neste dagene ble tunge for Anja, som så de aktuelle tv-bildene med seg selv i sentrum.

- Det er bilder hun aldri skulle sett. En kan bli skremt av mindre, sa Bækkelagets trener Frode Kyvåg om den dramatiske hendelsen.

Anja gjennomgikk tidlig denne uken en rekke tester ved Ullevål sykehus. EKG-undersøkelser av hjertet var av høy prioritet, i likhet med prøver som skulle avdekke stress eller andre årsaker til den plutselige kollapsen.

- Vi føler oss trygge nå, sier Daljord etter resultatene fra hjerteklinikken ved Ullevål.

Det er usikkert hvorvidt Anja blir å finne på banen førstkommende søndag, men Frode Kyvåg er sikker på at hans beste spiller mestrer dette psykisk.

(NTB)

KOLLPASET: Anja kollapset sist søndag.