Anja-klasse

BERGEN (Dagbladet): Tertnes - Larvik 22-23. To sekunder før slutt avgjorde den danske landslagsspilleren og Larvik-stjernen Merete Møller (21) dramaet i Haukelandshallen med scoring på straffekast.

Merete Møller har egenskaper som bare spillere av Anja Andersens klasse kan framvise - ikke minst evnen til å avgjøre dramatiske oppgjør som gårsdagens thriller. Hun var helt kald og rolig da hun ble utpekt som straffeskytter to sekunder før slutt - og sørget for Larvik-seier.

- Jeg tenkte ikke på hvor jeg skulle skyte. Jeg visste bare på at ballen skal i mål, sier Merete om de sekundene det tok før hun fyrte av ned til høyre for Tertnes-målvakten Hege Johansen.

Etterfølgeren

Dagbladet tippet før seriestarten at nettopp Merete Møller blir den profilen som kan fylle tomrommet etter Anja Andersen. Og det er ingen hemmelighet at danskene satser på Merete som Anjaetterfølger som sentral spiller på landslaget i VM i november/desember.

- Jeg kan snart ikke høre sammelikninger av meg og Anja. Jeg er en helt annen type som spiller og menneske.

- Vi spiller jo på forskjellige plasser, Anja var der for å score mål, jeg er på banen for å servere medspillere gode målgivende pasninger, sier Merete Møller.

Det er en vel beskjeden beskrivelse av egen rolle på banen. I går kom hun inn første gang sju minutter før pause.

Og da Tertnes tok ledelsen 13-12 viste Merete at hun også er farlig skytter. Hun svarte med to scoringer på rad og Larvik var igjen i ledelsen. Merete slo opp sin gamle kneskade i seriekampen for ei uke siden. Da var bekymringen stor både i Larvik-leiren og hos den danske landslagssjefen Jan Pytlick.

- Jeg har ikke trent hele siste uka på grunn av skaden. Og er derfor utrolig glad for at det gikk så bra til slutt.

- Jeg er fornøyd med angrepsspillet, men misfornøyd med forsvaret, mener Merete.

I verdensklasse

Akkurat den motsatte oppfatningen hadde Tertnes-trener Gunnar Pettersen om sitt lag.

- Vi er i verdensklassen i forsvar. Vi klarer å stoppe antakelig verdens beste høyreback (Lina Olsson, red. anm.) og setter toppscoreren deres, Katja Nyberg, helt ut av spill.

- Men dessverre, vi setter ikke de matchballene vi får på slutten, mener Gunnar Pettersen.

Tertnes fikk en kjempesjanse til å ta begge poeng da Lina Olsson kastet bort ballen 50 sekunder før slutt. Men under enormt brøl fra 2300 bergensere klarte hjemmelaget å rote bort ballen.

Det endte med Larvik-kontring og avgjørelsen på straffekast.

- Vi har flere urutinerte spillere, på 19- 20 år på laget. Om to- tre år skjønner ikke disse jentene at de kunne kaste bort matchballen på denne måten, konstaterer Gunnar Pettersen.