FALT FRA TROLIG MEDALJE: Anja Pärson lå godt an da hun falt på målhoppet.Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer
FALT FRA TROLIG MEDALJE: Anja Pärson lå godt an da hun falt på målhoppet.Foto: SCANPIX/AP/Gero BreloerVis mer

Anja Pärson falt stygt etter hopp på 60 meter

Gullvinner Lindsey Vonn måtte snu seg vekk av bildene.

||| VANCOUVER/OSLO (Dagbladet): Svenskenes alpinhåp Anja Pärson falt stygt etter et hopp på nesten 60 meter i kvinnenes OL-utfor i ettermiddag.

Pärson fikk for mye luft under skiene etter å ha kommet litt bakpå på målhoppet, og det gikk et gisp gjennom pressesenteret da alle trodde hun skulle lande på ryggen.

Til alt hell klarte hun å lande på beina tross det kjempelange svevet, men mistet likevel kontrollen over skiene og gikk overende. Den svenske jenta holdt en fart på over 120 km/t da uhellet inntraff.

Ledende Lindsey Vonn snudde seg vekk av de stygge bildene hun så på skjermene i målområdet, men til alt hell kunne Pärson etter hvert reise seg opp og vinke til publikum for å signalisere at det gikk bra med henne - selv om hun åpenbart fortsatt hadde vondt.

VONDT: Anja Pärson hjelpes ut av løypa etter fallet.Foto: SCANPIX/Nisse Schmidt
VONDT: Anja Pärson hjelpes ut av løypa etter fallet.Foto: SCANPIX/Nisse Schmidt Vis mer

- Det er det verste fallet jeg har opplevd. Jeg var ikke bevisstløs, det er trolig noe muskulært, sier Pärson, ifølge Expressen.

- Jeg er støl, men det er ingenting i veien med knærne, sier den svenske jenta.

Anja Pärson var forøvrig 30-40 hundredeler bak Vonn på siste passering før hun falt, og lå an til medalje i konkurransen.

FLERE FALL: Sveitsiske Dominique Gisin hadde allerede falt da Anja Pärson ramlet ut av konkurransen.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN
FLERE FALL: Sveitsiske Dominique Gisin hadde allerede falt da Anja Pärson ramlet ut av konkurransen.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN Vis mer

Også Dominique Gisin fra Sveits falt stygt under utforrennet, og måtte få tilsyn av de medisinske mannskapene.

Storfavoritt Lindsey Vonn vant til slutt utforen suverent, 56 hundredeler foran landskvinne Julia Mancuso. Elisabeth Görgl fra Østerrike tok bronsen.

Amerikanske Vonn fryktet selv lenge at hele OL-deltakelsen sto i fare på grunn av et forslått leggbein, og i forrige uke fortalte hun gråtkvalt at smertene var så store at hun ikke visste om huk klarte å stå på ski ned fjellsida.

SKREMMENDE: Gisin i svevet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
SKREMMENDE: Gisin i svevet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Det klarte hun imidlertid til høyeste stilkarakter.

INNFRIDDE: Storfavoritten Lindsey Vonn vant OL-utforen.Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer
INNFRIDDE: Storfavoritten Lindsey Vonn vant OL-utforen.Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer Vis mer