Anja-show i mai

Anja Andersen har valgt å sitte på sidelinja under årets håndball-EM. Håndballstjernen vil i stedet lage show i Norge i mai. Les hva Anja Andersen svarte Dagbladets lesere i dag.

Anja om håndball, meningers mot, jula...


STERKE MENINGER: Verdens beste håndballspiller kom med sterke uttalelser mot folk i Håndballforbundet i dag.


TAKKER: - Setter stor pris for støtten din. Det betyr ganske mye for meg selv om du ikke tror det, fortalte Anja til universets største Anjafan: Laila.

- Jeg har et dreamteam-lag som er på turné i mai. Vi spiller sju kamper i Danmark, og har i to år prøvd å få lov til å spille i Norge, men jeg er ikke så godt likt av forbundet - og har fått nei. I år planlegger jeg å spille tre-fire kamper i Norge. Da spør jeg ikke forbundet - da bare gjør jeg det, forteller Anja i dag.

Hennes drømmelag består av Cecilie Leganger, Lene Rantala, Camilla Andersen, Kjersti Grini, Hong Jeong Ho, Sorina Teodorovic, Anja, Anette Hoffmann, Janne Kolling, Heidi Flaatnes og Siv Heim Sæbøe.

- Når dreamteam spiller, er alt tillatt! Det er show. I fjor mistet dommeren buksa under kampen - Trine Haltvik dro den ned, ler Anja.


TAKKER: - Setter stor pris for støtten din. Det betyr ganske mye for meg selv om du ikke tror det, fortalte Anja til universets største Anjafan: Laila.

Moro

I en time svarte verdens beste håndballspiller på spørsmål fra Dagbladet :på nettets lesere i dag.

- Jeg synes leserne sendte inn veldig gode spørsmål. Dette var moro, smiler Anja som selv snart er klar med egen hjemmeside på Internett. Håndballstjernen er glad for at hun takket nei til å spille for Danmark i EM, og slapper godt av på sidelinja.

- Danmark klarer seg helt fint uten meg. Jeg får trent veldig bra her hjemme, og begynner å komme i form! Nå gleder jeg meg til å spille mot Tertnes den 2. januar, forteller Anja.

Meningers mot

En rekke av spørsmålene som kom til Anja gikk naturlig nok på Anjas kontroversielle oppførsel - både på og utenfor banen: Hvorfor skal du altid lage bråk og oppstyr?

- Jeg synes det er viktig at man har sine egne meninger. At jeg blir straffet hardere enn kanskje noen av de andre, er kanskje fordi jeg vet noenting om de folk som sitter i forbundet - som jeg kanskje ikke burde vite. Av og til skulle jeg ønske at jeg ikke visste det, svarte Anja.

Les hva Anja svarte leserne! Cecilie i kjempeform Jeg sier ikke at Heidi og Jeanette spiller dårlig. De har gjort det bra de og. Men likevel er det stor forskjell mellom Heidi - Jeanetet og Cecilie. Cecilie er verdens beste keeper. Det bør Norge være stolt av, men det virker som om at det ikke blir verdsatt. Det er bare min mening og jeg setter pris på din. Julehilsen

ANJA RULE!!!!!!!!!! Hvis du har en drøm om å komme på det norske landslaget, så: If you can dream it, you can do it! Styrke er ikke aldri at falle - styrke er at kunne reise seg igjen! Håper å se deg på det norske landslaget.

Anja Se på isteden for å spile Jeg vet Danmark kommer til å vinne gull, så jeg synes det er fint å se så flott de gjør det! Jeg trener veldig mye nå og begynner å komme i form. Jeg gleder meg mye til å skulle spille i januar mot Tertnes.

Anja Bråkmaker Takk for din mening. Julehilsen

Anja KJEFTINGEN! Jeg synes det er viktig at man har sine meninger og at man tør kjempe for dem. Jeg har en mening og alle andre har en mening, og det er bedre å ha en mening enn å ikke ha en mening. At jeg blir straffet hardere enn kanskje noen av de andre, er kanskje fordi jeg vet noenting om de folk som sitter i forbundet - som jeg kanskje ikke burde vite. Av og til skulle jeg ønske jeg ikke visste det. Jeg har en fetter på 12 år som har en drøm om å bli profesjonell håndballspiller og jeg tenker på han og alle de andre barna som har det som drøm. Og håper jeg kan være med på å gjøre virkeligheten bedre for dem når de engang når sålangt! Jeg synes ikke uttrykket ditt var så sterkt. Setter pris på det du mener og sier. Julehilsen fra meg

Anja Mitt idol Jeg husker tøytulipanene dine. Tusen takk! Setter stor pris på støtten din. Det betyr ganske mye for meg selv om du ikke tror det. Det er ikke det å bli en stjerne som er kul - det er det at jeg i dag - selv om jeg er 29 år - føler så stor glede ved det som jeg driver med - håndball - som er kul!

Vi sees nok.

Anja Kampvilje!! Jeg elsker å spille håndball. At leke når jeg trener, og det som jeg ikke kan er min motivasjon. Den største utfordring er å finne motivasjonen til å bli bedre.

Anja Hilsning Ja jeg skal hilse Heidi fra deg! Jeg tror jeg ser henne i dag på trening.

Anja Frode Kyvåg Frode er den beste treneren jeg har hatt. Han har sine meningers mot. Har mange gode egenskaper. Og jeg er veldig, veldig glad i ham. Han er det beste forbildet for andre trenere, og jeg skulle ønske at det finnes mange flere som han.

Anja Tusen susser Klem tilbake!

Anja Er håndball kunst? Det høres ut som om det er en veldig bra bok, så jeg kan ønske meg den i julepresang. Ja, jeg tenker over tingene. Julehilsen - og spis en masse julemat!

Anja Psyke i håndballen. Ja, man må være sterk psykisk. Hvis du er kontroversiell fordi du er som du er, ja da er man det. Jeg mener det er viktig at man tør vise hva man føler og dermed også vise hvem man er. Den 2. januar er jeg i den gule-blå drakten (BSK) igjen. Da spiller vi mot Tertnes i Ekeberghallen.

Anja til anja Hvis jeg skal spille for landslaget igjen, så blir det for Danmark. Men først skal jeg vinne serien med Bækkelaget og NM (cupen) og Europacupen! Det er ikke noe norsk lag som har vunnet "The triple" - tre titler på ett år. Og når vi blir seriemestre, skal vi neste år spille i Champions League. Den er det største målet mitt nå. Julehilsen

Anja Håndball på Internett Nei. Jeg skal være trener. Hvor og hvor når har jeg ikke helt planlagt. God jul - og spis nå ikke for mye!

Anja Norge-Danmark Nej jeg mener Danmark vinder uanset hvad. De andre hold er meget dårligere end Danmark. Hvorfor skulle Danmark ikke kunne vinde EM uden mig?

Anja Hjemmeside Det kommer - jeg holder på! Jeg er ikke blevet færdig endnu.

ANJA sett opp ditt verdenslag ! Jeg har et dreamteam-lag som er på turné i mai måned (23. mai - 1. juni). Vi spiller sju kamper i Danmark, og har i to år prøvd å få lov til og spille i Norge, men jeg er ikke så veldig godt likt i forbundet - og har fått nei. I år planlegger jeg å spille kanskje tre-fire kamper i Norge. Hvis jeg gjør det, spør jeg ikke forbundet - da bare gjør jeg det! Dreamteam består av: Cecilie Leganger Lene Rantala Camilla Andersen Kjersti Grini Hong Jeong Ho Sorina Teodorovic meg Anette Hoffmann Janne Kolling Heidi Flaatnes (Larvik) Siv Heim Sæbøe Når dreamteam spiller, er alt tillatt! Det er show. I fjor mistet dommeren buksa under kampen - Trine Haltvik dro dem ned! Og en hel masse annet! I Danmark er det en dreamteam-video til salgs. Kjersti liker å leke og jeg liker veldig godt å spille sammen med henne. Hun er veldig flink. Men håndball skal være gøy! Det var derfor vi begynte. Lykke til du og!

Anja Hvordan bli en god håndball spiller? Det som er viktig er at du elsker å spille håndball. Hvis du kan gå inn i en hall med 5000 tilskuere og glemme alt og det du gjør på banen blir det viktigste i hele verden, da kan du være sikker på at du elsker å spille håndball!

Anja Jeg har vunnet alt med landslaget. Som håndballspiller er det kun en tittel som jeg ikke har vunnet. Champions League med klubblag. Den største drømmen min er at vinne alt som kan vinnes.

Anja Er ditt mellomnavn Juell? Mitt mellomnavn er JUL - som jul! Det er kaldt å være dansk i Norge. Jul(e)hilsen tilbake

Anja Undrende Jeg mener at Leganger ikke har fått den rette behandlingen, men jeg tror hun etterhvert har blitt vant til det. Hun er verdens beste keeper!

Anja Hei på deg Nei, jeg meldte fra til landslaget i september på grunn av sykdom. Jeg følte meg ikke klart til å delta i landslagsaktiviteter. Det hadde jeg ikke overskudd til da. Men jeg kan fortelle deg at jeg begynner å komme i form! Lykke til du og!

Anja Takk. Jeg er veldig glad i mine klubbkamerater og jeg liker Norge, men jeg er dansk og jeg håper og tror at Danmark vinner! Jeg har ikke tenkt å skifte statsborgerskap. Lykke til du også!

Anja