Anja skal ikke spille håndball

Den danske 2. divisjonsklubben Slagelse avviser at Anja Andersen skal hjelpe dem opp i 1. divisjon. Ryktene gikk vilt etter at danskene kontaktet Bækkelaget for å få Anjas spillerlisens.

- Anja Andersen og Slagelse avviser at vi planlegger Anjas comeback på banen. Hun skal være en del av trenerteamet, men ikke som spillende trener, meddeler klubbformann Bjarne Stenbæk ifølge danske Ekstra Bladet.

Den tidligere stjernespilleren måtte legge opp toppkarrieren i Bækkelaget da hun fikk vite at hun hadde hjerteproblemer. Da fastslo hun at et comeback aldri ville komme på tale.

Søndag meldte danske medier at Anja skulle gjøre comeback. Klubben hadde bedt Bækkelaget om å oversende spillerlisensen, og dette ble tolket slik at Anja hadde tenkt å spille for Slagelse.

Klubbformannen forklarer at det er naturlig å få Anjas spillerlisens til Danmark siden hun har flyttet hjem. Fordi hun er tilknyttet Slagelse, er det også naturlig at lisensen knyttes til hennes nye klubb.

Anja Andersens treårs-kontrakt som trener og sportssjef i den danske håndballklubben starter 1. mai.

Bækkelag-boss Frode Kyvåg advarer Anja mot å forsøke et comeback. Hun er formelt friskmeldt og kan spille for Slagelse hvis hun ønsker det.

- Hun spiller poker med livet sitt, fortviler Kyvåg ifølge Dagsavisen.

Alle hjerteekspertene på Ullevål sykehus frarådet i høst Anja fra videre spill. Etter to kollapser på banen, oppdaget de alvorlige forstyrrelser på hjerterytmen. Kyvåg tror uansett ikke et Anja-comeback kan få Slagelse opp i 1. divisjon.