Anja stenges ute fra kvartfinalene

Anja Andersen ser ut til å måtte betale dyrt for et ofte friskt temperament. Hun er nå utestengt fra BSKs kvartfinaler i cupvinnercupen i håndball etter å ha brukt kjeft på en dommer.

Grunnen er det røde kortet hun pådro seg i returkampen mot Novesta Zlin 12. november. Den danske håndballstjernen, som tirsdag starter VM-sluttspillet som stor favoritt, høvlet over den ene spanske kamplederen ved to anledninger og ble sendt på tribunen.

  Bækkelaget ledet kampen og var på vei mot sammenlagt utklassing da Andersen pådro seg et av sine etterhvert mange røde kort.

  Dommerparet har sammen med en islandsk kampobservatør sendt en rapport til Det europeiske håndballforbundet (EHF). I dag kom altså beskjeden om at Andersen utestenges fra de to neste europacupkampene hun er tilgjengelig for.

Kan anke

- Det foreligger en mulighet for en anke, sier Peter Wargo i EHF. Han vil ikke si noe om innholdet i kamprapporten. - Spillere har fått omgjort en utestengelse før, sier Wargo.

  - Vi tar denne beslutningen til etterretning og har ingen planer om å anke, sier Tiril Mørk i BSK til NTB.

  - Vil EHFs beslutning føre til en klubbreaksjon overfor Anja Andersen?

  - Det vil jeg ikke kommentere nå, sier Mørk.

  Bækkelaget trakk Kuban Krasnodar i kvartfinalen, og etter at laget er utslått av NM og delvis avhengt i serien, henger BSKs satsing denne sesongen på suksess i europacupen.

(NTB)