Anja til topps for første gang i år

Etter tre VM-gull kom første v-cupseier.

Anja Pärson vant tre VM-gull på hjemmebane i Åre, men ikke før i det tredje siste rennet i år, klarte hun å vinne en seier i verdenscupen.

Den svenske superjenta gikk til topps i super-G-rennet i verdenscupfinalen foran østerrikerne Andrea Fischbacher og Marlies Schild.

Pärson vant sin 35. seier i verdenscupen totalt, men altså den første i år. Hun har hatt en sesong preget av problemer, men det har løsnet for henne mot slutten.

Den tredobbelte svenske verdensmesteren fra Åre kjørte et bortimot prikkfritt løp torsdag og vant med en margin på 67 hundredeler.

- Det er altfor tidlig å gratulere meg med verdenscupen, for det er små marginer og lett å kjøre ut både i slalåm og storslalåm, men jeg er kjempefornøyd med innsatsen i fartsrennene her i Lenzerheide. Nå ser jeg fram til de tekniske disiplinene, for det er jo der jeg er best, og jeg skal gi alt jeg har, sa Schild.

Hun fulgte opp kjæresten Benjamin Raichs flotte annenplass bak Aksel Lund Svindal i mennenes super-G, og dersom alt klaffer for kjæresteparet, kan de begge heve hver sin krystallkule over hodet etter verdenscupavslutningen søndag.

(NTB)

PÅ MAGEN: Anja Pärson stupte i målområdet slik hun gjorde i Åre etter triumfene i VM. Foto: AP
PÅ MAGEN: Anja Pärson stupte i målområdet slik hun gjorde i Åre etter triumfene i VM. Foto: AP Vis mer
SEIER I TREDJE SISTE: Den svenske jenta ventet helt til det tredje siste rennet med å vinne i verdenscupen denne sesongen.